Gökyüzünde bu geceye dikkat!

Dünya Halley kuyruklu yıldızının enkazından geçerken, çıplak gözle izlenebilecek olan Orionid meteor yağmuru gökyüzünde şölen yaratacak.

ads ads ads ads
21/10/2017

ads
Gökyüzünde bu geceye dikkat!

Her yıl oluşan Orionid meteor yağmurları hafta sonu boyunca devam edecek ve saatte 20 meteor izlemek mümkün olacak.

Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan biri olan Orionid meteorları, atmosfere saatte 238 bin km hızla çarpacak ve çıplak gözle görülebilecek şekilde ışık hüzmesi bırakacak.

Orionid meteorlarının hızlı ve parlak olarak bilindiğini söyleyen Londra’daki Greenwich Gözlemevi’nden astronom Tom Kerss, “Sabrederseniz gökyüzünü hızla yaran parlak yıldız kaymaları görebilirsiniz” diyor.

Meteor yağmuru Ekim ayı boyunca izlenebilecek, ancak Kerss meteor yağmurunun en iyi bu gece yarısı ile şafak vakti arasında izlenebileceğini söylüyor.

Dürbün ya da teleskop kullanmanın bir faydasının olmadığını, meteor yağmurunun en iyi çıplak gözle görülebileceğini de ifade eden Kerss, meteorların gökyüzünde herhangi bir yerde ortaya çıkabileceğini ancak doğuya doğru bakmanın daha iyi olabileceğini kaydetti.

21/10/2017 16:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Halley kuyruklu yıldızı, Orionid meteor yağmuru, bu gecei, gök yüzü, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

Haftalık burç yorumları (15-21 Nisan 2024)

HK YAŞAM

"Haftalık burç yorumları 15-21 Nisan 2024 açıklandı! Uzman Astrolog Aygül Aydın haftalık burç yorumlarını anlattı. 15-21 Nisan haftalık burçları aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında neler bekliyor hepsi burada! Peki, hangi burcu neler bekliyor? 15-21 Nisan haftası Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarının detaylı yorumları... İşte, 15-21 Nisan 2024 haftalık burç yorumları..."

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.