Gomis'i utandıran olay

Süper Lig'de geride kalan 8 maçta Cim bom’un en önemli kozu olan Fransız santrfor Bafetimbi Gomis, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Östersunds'a elenmekten Fenerbahçe derbisine kadar birçok konuda net ifadeler kullandı.

ads ads ads ads
20/10/2017

ads
Gomis'i utandıran olay

Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde sarı kırmızılı futbolcular basına konuşmaya devam ediyor. Cim Bom'da bu kez Fransız yıldız Bafetimbi Gomis var. Gomis çok özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’ye gelir gelmez bana bu maçın önemiyle ilgili bilgiler verildi. Kariyerimde daha önce de derbi maçlarında oynadım. Ancak bunun daha büyük bir derbi olduğunu biliyorum. Ben Galatasaray-Fenerbahçe derbisi gibi maçlara dışarıdan hep bakıyordum. Hoşuma da gidiyordu. Bunun gibi rekabeti yüksek maçlarda sahada olmayı çok istiyordum. Bu nedenden dolayı da Galatasaray’a imza attım.

G.Saray, Türkiye’de en çok kupa kazanan takım. Kulüp müzesinde, statta, her tarafta başarıların fotoğrafları var. Ve bütün o kupaları görünce ben de kendi adımı bu hikayeye yazdırmak istiyorum. UEFA ve Süper Kupa’yı kazanmış bir takımın formasını giymek ağır ve zor bir sorumluluk. Bu beni hırslandırıyor.

Her lig birbirinden farklı. Türkiye ligini diğer liglerden ayrıştıran en önemli özelliğinin coşku olduğunu görüyorum. Türk taraftarların statlarda yaşattıkları ambiyans tek kelime ile inanılmaz.

Fark zamandı. Yepyeni bir takım kuruldu G.Saray’da. Her biri farklı kültürden gelen oyunculardı. Bir takımın oluşması zaman gerektirdi. Bu zamanı doldurduğumuz anda başarıyı elde ettik. Tabii ki Avrupa kupalarında oynamak G.Saray’ın hedeflerinden biri. Ancak baktığımız zaman ligde çok iyi gidiyoruz. Kötü olan bir şey, iyi bir şeye vesile oldu.

Başlarken mükemmel olmayı hedefliyordum. Hazırlık maçından sonra İstanbul’a döndüğümde kendime bir söz verdim; ‘Daha fazla çalışıp performansımı artıracağım’ diye. Bunu gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Yönetim, teknik ekip ve diğer oyuncular da performansıma katkı sağladı.

Bir takım iyi gitmediği zaman genelde ilk yapılan iş antrenörü hedef göstermektir. Ve bu nedenden dolayı da bir takımda işler iyi gidiyorsa ilk tebrik edilmesi gereken de teknik direktördür diye düşünüyorum. İyi bir oyun felsefesi olan, oyuncularından en iyisini almayı bilen bir antrenöre sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bu grubun iyi olmasını sağlayan da onun insani nitelikleri. Bursaspor maçı onun yeteneklerinin ve becerilerinin güzel bir örneği. Ona çok şey borçluyuz.

Ben çok inançlı birisiyim. Ne olması gerekiyorsa, onun yaşanacağına inanıyorum. O dönemde gelmediysem doğru zaman değildi. Ve bir şekilde kısmet olmadı. Şu anda buradayım. Ve Galatasaray’ın bir futbolcusu olduğum için gururluyum.

İnsanların bana gösterdiği ilgiye ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu sevgi ve ilgi karşısında bazen utandığım oldu. İnsanların bana bu şekilde yaklaşması kulübe daha kısa sürede ısınmamı sağladı.

20/10/2017 13:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gomis, spor, galatasaray
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.