Google 12 yaşındaki çocuğun 100 bin euro'luk faturasını affetti

ads ads ads ads
06/10/2016

ads
Google 12 yaşındaki çocuğun 100 bin euro'luk faturasını affetti

YouTube'da popüler olmak amacıyla Google'a reklam vermek isteyen 12 yaşındaki İspanyol Jose Javier, 100 bin euro'luk faturayla karşı karşıya gelmişti. Google, İspanyol genci affettiğini açıkladı.

Google'ın arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak isteyenler için ücret karşılığında desteklediği uygulaması Adwords, 12 yaşındaki bir İspanyol gencinin zor günler geçirmesine neden oldu.

Torrevieja şehrinde yaşayan jose Javier, arkadaşlarıyla kurduğu "Los Salerosos" isimli müzik grubunu internetten duyurmak ve YouTube'daki videolarını daha fazla insana izletmek için kolları sıvadı.

"Adwords" isimli uygulama için kredi kartı bilgilerini giren Javier, bunun için de ailesinin kendi adına birikimlerini yatırmak için açtığı hesabı kullandı.

Javier, bu sayede videoları izlendikçe Google'dan para kazanacağını ve ünlü olacağını düşünüyordu. Ancak genç İspanyol'un atladığı bir nokta vardı: Adwords sayesinde Google'da daha üst sıralarda çıkacaktı ve bu paralı bir hizmetti.

Bu yüzden 100 bin euro'luk bir faturayla karşı karşıya kalan Javier'in annesi Inma Quesada, El Pais gazetesine yaptığı açıklamada oğlunun yaptığından haberi olmadığı, onun sadece yeni enstrümanlar almak için online bir maceraya atıldığını düşündüğünü söyledi.

GOOGLE PARAYI ALMAYACAK

Yaşanan durumla ilgili açıklama yapan Google şu ifadeleri kullandı:

"Bu durumu analiz ettik ve bu kullanıcıdan herhangi bir ücret tahsil etmedik. Kullanıcının bekleyen Adwords ödemesini de iptal edeceğiz. Google AdWords'ün de aralarında olduğu birçok online hizmet yaş sınırlaması poliçelerini zorunlu kılıyor. Aile çevresini internette güvende tutmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız, bu yüzden ebeveynler için "Güvenlik Merkezi" uygulamamız da var. " 

06/10/2016 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: google
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.