Google Android 4.0 İçin Chrome Desteğini Durduruyor

ads ads ads ads
04/03/2015

ads
Google Android 4.0 İçin Chrome Desteğini Durduruyor

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Android 4.0 Ice Cream Sandwich sistemli cihazlar için artık yeni Chrome güncellemesi gelmeyecek.

Google, ilk olarak 2011 yılında duyurulan Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümü için Chrome desteğini kestiğini duyurdu. Yani Android 4.0 ICS kullanıcıları son olarak duyurulan Chrome 42 sürümünden sonra yeni bir Chrome güncellemesi almayacaklar.

Google'ın popüler tarayıcısı Chrome, Android 4.0 sürümü yüklü olan cihazlarda hala kullanılabilecek, ancak artık bu sürüm için Google yeni geliştirmeler yapmayacak. Chrome 42 sürümü bir müddet güvenlik güncellemeleri ile yenilenmeye devam edecek. Ancak önümüzdeki Mayıs ayında Chrome 43 sürümünün duyurulmasının ardından güncelleme desteği tamamen kesilmiş olacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, geçtiğimiz sene içinde Android 4.0 sürümünde Chrome kullanan kişilerde %30 düşüş gözlemlediklerini belirten Google, bu nedenle artık yoğunluğun fazla olduğu cihazlar üzerinde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Sonuç olarak Chrome 42 sürümü Android 4.0 işletim sistemine sahip cihazlar için son Chrome sürümü olacak. Chrome 43 piyasaya sürülene kadar ufak tefek bazı güncellemeler gelecek olsa da yeni sürüm ile birlikte Chrome 42 desteği tamamen sonlandırılmış olacak.

Webmasto 

04/03/2015 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, android, chrome
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.