Google, Kardanadam, havuç ve sepet ile kış Doodle'ı yaptı

ads ads ads ads
21/12/2014

ads
Google, Kardanadam, havuç ve sepet ile kış Doodle'ı yaptı

Arama motoru Google, bugün “21 Aralık Kış Gündönümü” yani kışın ilk günü için özel hareketli bir Doodle hazırladı. Hazırlanan doodle hem hareketli hem de eğlenceli. Google'a göre 'kardanadam yapma zamanı' başlıyor!

Google 21 Aralık Kış Dönümü'nü unutmadı ve 'Kardanadam yapma zamanı'nın geldiğini hatırlattı. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Peki Doodle nedir?

Arama motoru Google bazı özel günlerde, ülkelere göre değişiklik gösterebilen farklı Google logosu tasarımları yapar. İşte bu özel günlerde tasarlanan Google logolarına "Doodle" denir.

Ülkelere göre değişik doodle’lar tasarlayan Google, bütün dünyayı ilgilendiren logolar da yayınlayabiliyor. Tıpkı en son kardan adam temalı ve hareketli 'Kış Gündönümü' doodle’ı gibi.

1999’dan beri Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından ana sayfayı renklendirmek ve ilgi çekmek için kullanılan doodle’lar tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer verilmektedir. 11 Kasım 2014 Salı günü de Google Yeşilçam’ın ünlü komedyeni Kemal Sunal için jest yamış ve hazırladığı doodle ile dikkat çekmişti. 

Doodle: (Kelime anlamı)

Karalama, gelişigüzel yazma veya çizme

Karalamak doodlebug maden damarlarını aramakta kullanılan herhangi bir cihaz

Uçan bomba.

Karalamak, dalgın dalgın şekiller çizmek; gayda çalmak

Kuruluşundan, şu ana kadar Google tarafından hazırlanan bütün doodle’ları görmek için http://www.google.com/doodles adresini ziyaret edebilirisiniz.

Google, hazırladığı bu Doodle'lar ile önemli gün ve haftaları kullanıcılarına hatırlatmayı amaçlıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde ressam ve sanat kuramcısı Wassily Kandinsky için özel bir Doodle hazırlamıştı.

21/12/2014 12:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: google, doodle
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.