Google'ın yöneticilerinden Alan Eustace 41 bin metreden atladı

ads ads ads ads
25/10/2014

ads
Google'ın yöneticilerinden Alan Eustace 41 bin metreden atladı

Üst düzey bir Google yöneticisi, paraşütle serbest atlama alanındaki dünya rekorunu eline geçirdi.

Google’da bilgiden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Dr. Alan Eustace, 41.4 kilometre yükseklikten başarılı bir atlayış gerçekleştirdi. Ancak Baumgartner’ın atlayışının aksine Eustace’ın rekoru, medyada bir yankı uyandırmadı. Başarılı rekor denemesini ilk olarak The New York Times gazetesi duyurdu.

Eustace’ın New Mexico eyaletinin Roswell şehrinde bulunan ve halihazırda kullanılmayan bir pistten yükselmeye başlayan Google yöneticisinin olası bir aksilik durumunda kendisine yaşam desteği sağlayacak özel bir uzay elbisesi giydiği belirtildi. İki saatte hedeflediği yüksekliğe erişien Eustace’ın atlayışı ise yaklaşık 15 dakika sürdü. Bu esnada Eustace’ın 1287 kilometre hıza eriştiği belirtilirken, izleyiciler düşüş esnasında gürleme sesi duyduklarını ifade ettiler.

Eustace’ın Baumgartner’ın atlayışı sırasında oluşan ilgi ve çılgınlıktan uzak durmak için Google’ın desteğini reddettiği söyleniyor. Google yöneticisinin üç yıl boyunca sessiz sedasız çalıştığı proje için kendi kaynaklarını kullandığı belirtildi. Paragon Uzay Gelişim Şirketi ise Eustace’a yaşam destek sisteminin gelişim sürecinde katkı sağladı.

Kaynak: Teknolblog 

25/10/2014 14:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alan Eustace, Felix Baumgartne
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.