Google'ın Lollipop'lu ilk telefonu: Nexus 6

ads ads ads ads
16/10/2014

ads
Google'ın Lollipop'lu ilk telefonu: Nexus 6

Google, Nexus 6 akıllı telefonu resmen duyurdu. Google’ın Android 5.0 işletim sistemi ile gelen yeni akıllı telefon modeli Nexus 6, hem iPhone 6 Plus’ın hem de Galaxy Note 4’ün ekranından büyük bir ekran ile geliyor. 6 inç boyutunda Quad HD çözünürlük sunan oldukça büyük bir ekrana sahip olan Nexus 6, gücünü Snadragon 805 işlemciden alıyor.

Arka kameranın çözünürlüğü 13 megapiksel, selfie kamerasının çözünürlüğü ise 2 megapiksel. Ön yüzünde HTC One’daki gibi çift hoparlörü bulunuyor. 32 ve 64GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunan cihazın bataryası 3200mAH.

Nexus 6, resmi olarak duyurulan Android 5.0 işletim sistemi ön yüklü geliyor. Yeni materyal tasarımın getirdiği sade ve kolay kullanım, telefon ömrünü 90 dakikaya kadar uzatabilen pil tasarruf özelliği, uygulamaların daha hızlı açılması ve uygulamalar arası geçişin hızlanması ve daha pek çok yeniliği beraberinde getiren Android Lollipop’un tüm nimetlerinden yararlanabilecek olan Nexus 6, 29 Ekim’de ön siparişe açılacak, Kasım ayından itibaren de mağazalardaki yerini alacak.

Kilitsiz 649 dolar veya iki yıl kontratla satın alınabilecek. Tabii ki bu fiyatın yurt dışı için geçerli olduğunu belirtmek gerek.

Nexus 6’nın Öne Çıkan Özellikleri:

6 inç çarpıcı netlik sunan Quad HD ekran ile oyun oynamanın ve film izlemenin keyfini sürün.

Etkileyici stereo ses sunan çift ön yüz hoparlörü ile film ve oyunlarca en iyi sesi yakalayın.

2.7GHz hızda çalışan dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemci, Adreno 420 GPU ile hız ve kalite bir arada.

f.20 lens ve 13 megapiksel optik görüntü sabitlemeyi destekleyen kamera ile gün ışığında ve loş ortamda harika fotoğraflara imza atın.

16/10/2014 10:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, lollipop, nexus
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.