Göz tansiyonu belirti vermeden kör edebilir

ads ads ads ads
10/03/2017

ads
Göz tansiyonu belirti vermeden kör edebilir

Toplumda göz tansiyonu ile karasu hastalığı olarak bilinen ve tüm dünyada en önemli körlük nedenlerinden biri olan glokom, görme sinirinin ilerleyici hasarıyla karakterize bir hastalık.

En önemli risk faktörü ise göz içi basıncının yükselmesi. Sanılanın aksine çocuklarda bile görülebilen glokomun çeşitli türleri mevcut. En sık rastlanan türü ise genellikle 40 yaş üstünde görülen açık açılı glokom. Bu glokom türü çoğunlukla ileri dönemlere kadar hiçbir belirti vermeden görme sinirinde ilerleyici hasar oluşturarak kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Bu nedenle görme sinirinde gelişen hasarın başlangıcında tanı konması büyük önem taşıyor. 

Acıbadem Maslak Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Can Üstündağ özellikle ailesinde glokom hastalığı olanların daha fazla dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunarak, “Bunun nedeni ise glokom gelişme riskinin bu kişilerde 6 kat daha fazla olması. Hastalık ancak dikkatli bir muayene ve yüksek teknoloji cihazlar ile tespit edilebiliyor. Bu yüzden ailesinde glokom hikayesi bulunan kişiler başta olmak üzere, risk altındaki herkesin 35 yaşından itibaren yılda 1 kez göz muayenesi olmaları kalıcı görme kaybının önüne geçmek için çok önemli” diyor. 

10/03/2017 13:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Göz tansiyonu
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.