Gribe karşı maden suyu

ads ads ads ads
29/10/2014

ads
Gribe karşı maden suyu

Griple mücadelede, C vitaminli doğal meyve aromalı maden suyunun etkili olduğu belirtildi.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte salgın hastalıklar da hızla kendini göstermeye başladı. Özellikle yoğun çalışanlar ve beslenmesine dikkat edemeyenler bağışıklık sistemleri zayıfladığı anda grip ve soğuk algınlığı ile yüz yüze geliyor. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen C vitaminli doğal meyve aromalı maden suyunda bulunan vitamin, 2 bardak taze sıkılmış portakal suyunda bulunan vitamine eşdeğer.

Hücrelerin sağlıklı olabilmeleri ve fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için minerallere ihtiyaçları var. Kan oluşumu, sağlıklı sinir fonksiyonları ve diğer birçok faaliyet için vücudumuz mineralleri kullanıyor. Vitaminler gibi, mineraller de vücudun enerji üretme, büyüme ve iyileşme gibi fonksiyonları sağlamasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla vitamin ve diğer besinlerin vücuda yararlı olabilmesi için de minerallere ihtiyaç duyuluyor.

Maden suyunun içeriğinde bulunan demir, hastalıklara direnci artırarak, yorgunluğu azaltıyor ve kanın kırmızı hücrelerinin oksijenlenmesini sağlıyor. Limon aromalı C vitaminli maden suyu da, kış aylarında vücudun ihtiyacı olan minerallerin alımının yanı sıra 60 mg C vitamini almanızı sağlıyor.

Doğal maden sularında çözünmüş bulunan kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi ana mineraller, florür, iyot gibi eser elementler ve bikarbonat, sülfat gibi iyonların, bir dizi fizyolojik fonksiyonlar üzerine destekleyici etkileri ve birçok hastalıkların tedavisinde de olumlu etkileri tespit edilmiştir.

Kaynak : DHA 

29/10/2014 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: grip, maden suyu
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.