Gribi kolay atlatmanın yolları

ads ads ads ads
03/12/2016

ads
Gribi kolay atlatmanın yolları



Grip mevsimi başladı. Ancak hastalıktan korunmak kadar yakalandıktan sonra en hızlı şekilde iyileşmek de büyük önem taşıyor…

Tedavinizi aksatmayın


Doktorunuzun verdiği tedaviyi aksatmadan uygulayın. Antibiyotikler değil; doktorun reçete edeceği ateş düşürücüler, burun solunumunu rahatlatan spreyler, boğaz ağrısı ve yanması için gargaralar, vücut direncini arttırmak amacıyla vitaminler kullanılmalıdır.

Dinlenin

Bu dönemde hasta kişi yatağında yatmasa bile kesinlikle vücudu yorucu egzersiz ve hareketlerden uzak durmalı, mutlaka istirahat etmelidir. İstirahat edilmezse tedavi süreci uzar ve hastalığın yan etki riskleri artar.

Gripten korunmak için el temizliği çok önemli. Kirli ellerle ağız veya burnunuza temas etmeyin, el temizliğinize özen gösterin. Bulunduğunuz ortamın ısısının çok yüksek olmaması ve vakit geçirilen ortamın havalandırılması gerekiyor. Mikroplara karşı vücudun savunma sistemini güçlendirmek için de dengeli beslenip, düzenli egzersiz yapılması şart.

Bol sıvı tüketin

Bol bol su için. Özellikle karışık bitki çayları (ıhlamur, kuşburnu, ahududu, yasemin, papatya, böğürtlen…) da tüketebilirsiniz. Elbette her fazla şeyin zararı olduğundan, aşırı sıvı tüketiminden de kaçınmalısınız.

İyi beslenin

C vitamini vücudun savunma sistemini güçlendirdiğinden özellikle turunçgiller olmak üzere meyve tüketin. Koyu yeşil yapraklı taze sebzeleri sıkça tüketmeniz de vücut direncinizi artıracaktır. 

03/12/2016 12:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gribi kolay atlatmanın yolları, grip, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.