Gripten korunma yolları

ads ads ads ads
17/11/2014

ads
Gripten korunma yolları

Havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon geçiren ve aktarların yolunu tutan vatandaşlar en çok ilgiyi ise atom çayına ilgi gösterdi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte gribe yakalananların arttığını söyleyen şifalı bitkiler satıcısı Alaattin Güler, "15 günde bir kullanılmasını tavsiye ettiğimiz atom çayına gribe yakalananlar büyük ilgi gösteriyor" dedi.



Kışın soğuk algınlığı için çeşitli bitkilerle karışım hazırlandığını belirten şifalı bitkiler satıcısı Alaattin Güler “Kışın soğuk algınlığına Ihlamur, Zencefil, Tarçın, Mekke gülü, Karabiber, Karanfil gibi bitkileri karıştırıp bir yemek kaşığı kadar çaydanlığa koyar 2-3 bardak su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynatılan karışım sabah akşam aç karnına içilebilir. Soğuk algınlığına birebir olur” dedi.



Atom çayının soğuk algınlığına iyi geldiğini söyleyen şifalı bitkiler satıcısı Güler “Soğukların başlamasıyla atom çayı ’da tüketiliyor. Bu çayın içerisinde Zerdeçal, Zencefil, Tarçın, Karanfil, Ribüsküs, Yenibahar, Karabiber ve doğal bitkiler bulunur. Kışın soğuk algınlığına birebirdir. Gribal enfeksiyonları yok eden bir çayımız.



Kışın ayrıca vatandaşlarımız Keçiboynuzunun özünü kaynatıp içerlerse soğuk algınlığından korunmuş olurlar ve tedavi olurlar. Atom çayını küp şeker şeklinde bardağa koyarlar kaynar suyu üzerine koyup karıştırarak içebilirler. Atom çayını 15 günde bir veya ayda bir kullanmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 

17/11/2014 11:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: grip, kış, korunma, haber sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.