Gülle, Interpol'dan yardım istedi

ads ads ads ads
30/08/2014

ads
Gülle, Interpol'dan yardım istedi

Sağlık Bakanı Gülle, YDÜ’nün yapacağı organ nakli konusunda Interpol’den yardım istediğini doğruladı.Gülle, Interpol'dan yardım istedi

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde yapılması öngörülen organ nakli konusunda, Interpol’den yardım istediğini doğruladı. Gulle “İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli ile İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa’ya göre organ nakli yapılabilecek kişi veya kişilerin akrabalık ilişkisinin olması gerekir” diyerek, YDÜ tarafından sunulan belgeler çerçevesinde Interpol’den araştırma talep edildiğini söyledi.

Diyalog’a yaptığı açıklamada, YDÜ Hastanesi’nde nakil yapılması düşünülen kişilerin akrabalık bağı olduğu iddiasının yanı sıra ‘olmadığı iddiasına’ değinen Bakan Gulle, “konuyla ilgili KKTC polisinden araştırma istedik, onlar da bu kişilerin akrabalık ilişkileri olduğuna dair bazı belgeleri gördüklerini söylediler. Fakat biz bakanlık olarak bazı kriterleri alıp Türkiye’ye göndererek DNA testi yaptırmak istiyoruz” dedi.

“Sonuç henüz gelmedi”

Gulle şöyle dedi:

“Zaten akrabalık ilişkisi varsa sıkıntı değil. Bize Tabipler Birliği’nin bir ihbarı üzerine yaşananlar bu noktaya gelmiştir. Bakanlık olarak Tabipler Birliği’nden gelen ihbarları elbette değerlendireceğiz. Interpol’den araştırma talep ettiğimiz doğrudur. Başsavcılık yoluyla bu araştırmayı talep ettik ama henüz bize araştırma neticesi hakkında bir yanıt gelmiş değil. Yani araştırma tamamlanmadı.”

Sağlık Bakanı Ahmet Gulle, “İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Kuralları

Düzenleyen Yasasına karşı olmadıklarını, fakat bu yasanın uygulanışı ve etik değerlerin de gözetilmesine önem verdiklerini kaydetti.

Polisin raporu savcılıkta

Bu arada Diyalog’a bilgi veren bir kaynak, KKTC polisi tarafından yapılan araştırmada, YDÜ hastanesi tarafından sunulan belgelerin doğruluğunun tespit edildiğini ve herhangi bir suç unsuru teşkil edilemediğini söyledi.

Aynı kaynak, polis tarafından hazırlanan raporun savcılığa gönderildiğini, buna karşın Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleri açıklamadığını söyledi. 

30/08/2014 10:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi, interpol, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.