Günde 5 gram bile yerseniz yetiyor!

D vitamini içeren besinlerin hangileri olduğunu bilmiyorsanız işte sizler için hazırlamış olduğumuz D vitamini içeren besinler…

ads ads ads ads
18/09/2017

ads
Günde 5 gram bile yerseniz yetiyor!

Ofis ortamında çalışan insanlar maalesef ki güneş ışığı gibi bir nimetten yoksun bir şekilde yaşarlar. En büyük d vitamini kaynağı da güneş ışınlarıdır. Bunların yanı sıra yediğimiz bir takım yiyeceklerde D vitamini eksikliğini giderebilir. Bu nedenle güneş ışığından çok fazla maruz kalındığı zamanlarda D vitamini içeren besinlerden tüketmek sizlerin faydasına olacaktır. 

D vitamini eksikliği yaşadığınızda vücudunuz bir takım sinyaller verecektir. Bu sinyalleri göz önünde bulundurmalı, d vitamini eksikliği hissettiğinizde önlem almanız gerekir.

Depresyon 
D vitamini görülmeye başladığında depresyon çok çeşitli bir eki göstermeyebilir. Ancak eğer ki kendinizi sürekli nedensiz olarak mutsuz ve hüzünlü hissediyorsanız bu d vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir
Kemik Ağrıları 
Özellikle kemiklerde meydana gelen ağrılar d vitamini eksikliğinin en önemli belirtileri arasındadır. Sürekli halsizlik ve vücudun genelinde meydana gelen ağrı D vitamini eksikliğini gösterebilir.
Başın terlemesi 
Baş kısmının normalden fazla terlemesi özellikle kadınlarda ve çocuklarda D vitamini eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

D vitamini içeren besinler nelerdir?
Yukarıda vermiş olduğumuz belirtileri yaşamak istemiyorsanız ilk olarak güneşte en az 20 dk durmaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda D vitamini içeriği yüksek olan besinlerde d vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.

İşte D vitamini içeren besinler 

Ton balığı
D vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını sağlayabilmeniz için ton balığı tüketmeniz gerekir. D vitamini ihtiyacınızın yüzde 50 sini karşılayabilmek için haftada 3 defa ton balığı tüketmeniz gerekir.  Şunun da unutulmaması gerekir kir yağlı balıklar, beyin fonksiyonlarına ve hafızaya oldukça iyi gelmektedir.

Sardalya
Küçük bir kutu sardalya konservesi bile günlük d vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir. Bu minik konserveler aynı zamanda omega 3 yağ asitleri ve protein, selenyum açısından oldukça zengindir.

Ringa balığı
Ringa balığı içerisinde bol miktarda d vitamini barındırmaktadır. Ringa balığı d vitamini açısından oldukça zengindir.

Somon balığı 
5 gramlık pişmiş somunun içerisinde yüzde 90 D vitamini bulunmaktadır. Günlük D vitamini ihtiyacınızı sadece 5 gr somon tüketerek giderebilirsiniz.

Yumurta 
Yumurta d vitamini içeriği açısından çok fazla zengin bir besin değildir. Günde 1 adet yumurta tüketmek D vitamini ihtiyacınızın yüzde 20 sini karşılamaya yetecektir. 

D vitamini sağlığımıza ne gibi faydalar sağlar?
D vitamini yeterli miktarda alındığında sağlığımıza çeşitli faydalar sağlamaktadır. İşte d vitamini aldığınızda sağlığınıza etki ettiği faydalar…

1.    Bağırsakta kalsiyum emilimini destekler.
2.    Güçlü, sağlıklı diş ve saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.
3.    Hücresel büyümeyi ve sağlıklı hücre aktivitesini düzenler.
4.    Vücudunuzda oluşan sistemik tahriş ve şişmeyi giderir ve azaltır.
5.    İskelet sağlığını geliştirir ve kemiklerinizi güçlendirir.

18/09/2017 16:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: D vitamini, vitamin, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.