Güney Kıbrıs Güven Yaratıcı Önlemler Paketini Açıkladı

ads ads ads ads
28/04/2015

ads
Güney Kıbrıs Güven Yaratıcı Önlemler Paketini Açıkladı

Rum haber kaynaklarına göre Anastasiadis, yazılı yaptığı açıklamada, “görüşmelerin yeniden başlayacak olması ve müzakere sürecinde destekleyici olarak faaliyet gösterecek güven ortamı yaratma ihtiyacı” dolayısıyla “Kıbrıslı Türklere yönelik güven yaratıcı önlemler” öngördüklerini belirtti.

Anastasiadis, Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı ile gerçekleştirilecek ilk ortak toplantıda, Beşparmak Dağlarındaki 28 mayın tarlasıyla ilgili haritalar ve veriler verme niyetinde olduğunu açıkladı.

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk toplumuna ait olan ve yabancı büyükelçiliklerin himayesi altında olmayan ibadet yerlerinin yönetimini Vakıflar İdaresi’ne verme kararı aldıklarını söyleyen Anastasiadis, Güney Lefkoşa’daki “Vatandaşa Hizmet Merkezleri”ne Kıbrıslı Türklere hizmette kolaylık sağlamak için Türkçe bilen personeller almayı planladıklarını kaydetti.

Anastasiadis, ayrıca, “Kıbrıs futbolunun birleşmesine yönelik gösterilmekte olan çabayı selamlıyorum ve çabaların en kısa sürede başarıyla sonuçlanmasını diliyorum” dedi.

Anastasiadis, “Akıncı’nın tüm Kıbrıs halkı, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında güven ve umut atmosferini destekleyecek önlemlerin benimsenmesine yönelik bir diyaloğa müdahil olma arzusunu, memnuniyetle saptadığını” da söyledi.



Güney Kıbrıs Güven Yaratıcı Önlemler

1- Anastasiadis, akıncı ile görüşmesinde mayınların yeri ile ilgili bilgi ve haritalar sunacak

2 - Güney'deki İslam dinine ait yerler Evkaf'a devredilecek.

3- Lefkoşa'da vatandaşlara hizmet veren devlet dairelerine Türkçe bilen memurlar alıncak

4- Kop ile KTFF arasında yaşanan gelişmeler memnuniyetle karşılandı ve sürecin nihayetine ermesi umuldu

28/04/2015 15:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Güney Kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.