Güney Kıbrıs, Tsipras İle Hemfikir Değil

ads ads ads ads
01/02/2015

ads
Güney Kıbrıs, Tsipras İle Hemfikir Değil

İktidardaki DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Yunanistan hükümetinin ekonomi politikaları ile hemfikir değiller.

Kıbrıs’a yapacağı ziyaret öncesinde Aleksis Tsipras’ın Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem’la dün gerçekleşen gergin, Dijsselbloem’u sinirlendiren ve Atina ile Brüksel’in Yunan ekonomik krizine birbirinden faklı yaklaşımlarını ortaya koyan görüşmesi ve sonuçlarıyla ilgili haberleri gazeteler manşetlerine taşıdılar.

NEOFİTU: “HALKIN İRADESİNE SAYGILIYIM AMA POLİTİKASINA KATILMIYORUM”

Fileleftheros da DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun Tsipras hükümeti ve politikalarıyla ilgili değerlendirmesine “Averof Tsipras Başkanlığındaki Yeni Yunan Hükümeti Hakkında: ‘Halkın İradesine Saygılıyım Ancak Politikasına Katılmıyorum’” başlığıyla yer verdi.

Gazeteye göre Neofitu, Tsipras’ın Kıbrıs’a Pazartesi günü yapacağı ziyaretin, bütün Yunan hükümetlerinin olduğu gibi Tsipras hükümetinin de Kıbrıs sorununa ve iki ülke hükümetleri arasındaki iyi ilişkilere verdiği önceliği göstermesi bakımından önemli bulduğunu açıkladı, bu iyi ilişkilerin süreceğine inanç belirtti.

Tsipras hükümetinin ekonomi yaklaşımı ve felsefesine katılmadığını vurgulayan Neofitu “Yunan halkının iyiliği için bu yeni ekonomik yaklaşımın başarılı olmasını tüm kalbimle diliyorum” dedi.

Neofitu, yurtdışında planlı görüşmeleri olduğundan Tsipras’ın ziyareti sırasında adada bulunamayacağını da açıkladı.

Gazete Neofitu’nun pazar ve pazartesi günleri, Güney ülkeleri Meclis Avrupa Konuları Komitesi başkan temsilcilerinin parlamentolar arası forumuna katılmak üzere Letonya’nın Riga kentinde olacağını yazdı. 

MALİYE BAKANI: FARKLI YAKLAŞIMA SAHİBİZ

Alithia gazetesi ise Maliye Bakanı Haris Yeogriadis’in, muhalefet partilerinin Aleksis Tsipras hükümetinin ekonomi yaklaşımlarıyla ilgili olumlu yorumlarını değerlendirirken “Yunanistan’ınkinden farklı yaklaşıma sahibiz” dediğini yazdı.

Habere göre “demokratik bir prosedüre saygılıyız ancak aynı zamanda ekonomi politikası konularında farklı yaklaşımlarımız var” diyen Yeorgiadis, Tsipras’ın politikasının içerdiği tehlikelere ve etkilerine vurgu yaparak Yunanistan’a başarı diledi.

GAZETE MANŞETLERİ

Politis “Atina-Brüksel Çatışma Yörüngesinde… Jeroen Dijsselbloem’un Temasları Sırasında İlk Çıkmaz… Sinir ve Soğukluk… Dijsselbloem: ‘Borçla İlgili Konferansı Unutun, Konferans Euro Grubudur’… Varufakis: ‘Troyka Denilen Gevşek Yapılı Komiteyle Görüşmüyoruz’” başlık ve spotlarıyla okurlarına aktardı.

Simerini’nin manşetinde “Yunanistan Troyka’yı Tanımıyor… Aleksis Çipras, (Seçim Kampanyası) Taahhütlerime Bağlı Kalacağım Dedi… Sadece ‘Resmi Ortaklarla’! Görüşmek Niyetinde Olduğunu Söyledi” başlığı yer aldı.

Haravgi birinci sayfadan verdiği haberine “Çipras Dijsselbloem’a: Program Başarısızdır. İşsizlerin, Fakirlerin Sayısına Bakın… ‘Gevşek Yapılı Bir Komite’”

Alithia manşet haberini “Yunanistan-Euro Grubu İlk Randevuda Çatışma… Yunanistan Troyka ile Görüşmüyor, Programın Uzatılmasını da Talep Etmeyecek” başlığıyla verdi.

01/02/2015 17:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güney kıbrıs, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.