Güney Kıbrıs'tan 'Deli Dana' Açıklaması

ads ads ads ads
17/04/2015

ads
Güney Kıbrıs'tan 'Deli Dana' Açıklaması

KKTC’de bir kişinin Deli Dana şüphesiyle hayatını kaybetmesinin ardından Rum Veteriner Dairesi’nin, sığır eti tüketilmemesi için herhangi bir neden olmadığı yönünde açıklama yaptığı haber verildi.

Politis “Bizde Hastalık Yok” başlığıyla yayımladığı haberinde, Veteriner Dairesi’nin, halkı deli dana hastalığı konusunda teskin ettiğini yazdı. Avrupa Komisyonu’nun, önceleri hastalığın kontrol altında olduğu ülkeler grubuna koyduğu Güney Kıbrıs’ı, dosyasını yeniden inceledikten sonra yüksek güvenliğe sahip ülkeler sınıfına koyduğu belirtildi.

Rum Veteriner Dairesi’nin, KKTC’de bir kişinin hayatını kaybetmesi ve bu kişinin Deli Dana hastalığına yakalandığına dair şüphelerle ilgili gelişmeleri dikkatli bir şekilde izlemekte olduğunu yazan gazete, Güney Kıbrıs’ın konu hakkında hali hazırda Brüksel’i bilgilendirdiğini ifade etti.

Habere göre, konu hakkında gazeteye konuşan Veteriner Dairesi Müdür Yardımcısı Hristodulos Pipis, Rum kesiminin Deli Dana hastalığı açısından temiz olduğunu ve bununla birlikte gerekli bütün tedbirlerin alınmakta olduğunu söyledi.

Veteriner Dairesi’nin 2001 yılından bu yana büyükbaş hayvanlarla ilgili denetim programını uyguladığını ifade eden Pipis, adada, ineklerde herhangi bir hastalık vakası olmadığının tespit edildiğini belirtti.

Veteriner Dairesi’nin, kısa zaman önce, Rum kesiminin artık küçükbaş hayvanlarda brusella olmayan ülkeler sınıfına girdiği konusunda bilgilendirildiğini de yazan gazete, bu hastalığın ortadan kaldırılması için milyonlarca Euro harcanmasının yanı sıra binlerce hayvanın da itlaf edildiğini ekledi. 

17/04/2015 11:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güney kıbrıs, deli dana
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.