Güney Kıbrıs'tan Olumlu Mesaj

ads ads ads ads
16/04/2014

ads
Güney Kıbrıs'tan Olumlu Mesaj

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, Kıbrıs sorununun çözümü için Türkiye'nin bu kez gerçekten istekli olduğunu gördüklerini, sorunun bir ya da bir buçuk yıl içinde çözülebileceğini düşündüğünü söyledi.

Kıbrıs müzakerelerinin geçtiğimiz Şubat ayında yeniden başlamasının ardından Güney Kıbrıs'tan süreçle ilgili olumlu mesajlar geldi.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Kasulidis, adada birleşmeyi sağlamak için hayata geçirilen son girişimin öncekilerden farklı olduğunu, müzakereler için temel prensipler üzerinde önceden anlaşmaya vardıklarını söyledi.

70'lerden bu yana ilk kez Ankara ile doğrudan temas kurduklarını belirten Kasulidis, 'En önemli aktör olmasına rağmen şimdiye kadar Türkiye ile yalnızca dolaylı yoldan görüşmüştük. Ankara'nın Kıbrıs sorunu için bir çözümü gerçekten istediğini düşünüyorum' dedi ve adadaki iki toplumun da görüşmeleri desteklediğini de ekledi.

Müzakerelerde Şubat ayı sonunda uzun bir aradan sonra Kıbrıs Rum tarafı müzakerecisinin Ankara'yı, Türk tarafının müzakerecisinin ise Atina'yı ziyaret etmesiyle 'çapraz görüşme' dönemine geçilmişti.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de bir bölgesel güç olmaya çalıştığını belirten Kasulidis, Kıbrıs sorununun çözülmemiş olmasının Ankara'ya ayak bağı olduğunu söyledi. Rum Bakan aynı zamanda Türkiye'nin ada açıklarındaki doğalgaz rezervlerine büyük ilgi duyduğunu da belirtti.

Adada çözüme varmak için önlerinde halen zorlu bir süreç bulunduğunu söyleyen Kasulidis, bir ya da bir buçuk yıl içinde anlaşmanın imzalanabileceğini kaydetti ve 'Elbette kimse bunu kolayca söyleyemez' diye de ekledi. Kaynak: euroactiv 

16/04/2014 21:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güney kıbrıs, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.