GÜNEY YENİ ZELANDANIN GEZİP GÖRDÜĞÜM ALTI MUHTEŞEM GÖLÜ…(2) | Halil Paşa yazdı

ads ads ads ads
27/02/2017

ads
GÜNEY YENİ ZELANDANIN GEZİP GÖRDÜĞÜM ALTI MUHTEŞEM GÖLÜ…(2) | Halil Paşa yazdı

4.LAKE HAWEA



Bir kıyısında Yeni Zelanda Alplerinin karlı dağlarının yükseldiği, diğer kıyısında volkanik patlamadan kalmış dağ silsilesi ve kalanında yeşil bitki örtüsünün sarmaladığı Hawea gölü de, masmavi berrak ve durgun sularıyla, komşusu Waneka gibi uzun bir kıyı şeridine sahipti.

En çok da Waneka ile Hawea arasında araç trafiğini yoğun olmadığı, inişli yokuşlu, keskin olmayan virajlarıyla, kıvrım-kıvrım daracık ama muhteşem manzaralara sahip yoluydu.

5.LAKE MATİNAPUA



Fox Glacier ve Franz Joseph Buzullarını geride bırakıp da Harihari ve Ross köylerinden geçip de batımızda Tazmanya Denizini alarak Kuzey yönünde Greymouth kasabasına doğru ilerlediğimizde kıyı şeridi üzerinde 700 metre ileride Matinapua gölünü işaret eden kahverengi bir tabela çıkmıştı karşımıza.

Çimlerle kaplı kıyısında bir iskele vardı. Gençlerle doluydu. Daha çok “Backpacker” denen, tatilini ucuza geçirmek için yurt tipi odalarda kalıp ortak banyo ve tuvaletleri kullanan üniversite çağında ya da o yaşlardaki gençlerdi bunlar. Zaten az ileride de de backpackerlerin kalması için düzenlenmiş bir motel vardı.

Ortasındaki iri ve kalın yapraklı bitkisi, kıyısında iskelesi, cıvıl-cıvıl kuşları, mavi berrak suları, karşı kıyısında bir bölük asker gibi hiza istikameti bir tamam hazır ola geçmiş yemyeşil ulu ağaçların bulunduğu koruluğuyla…

Tam da piknik yapılacak kafa dinlendirilecek ve hatta durgun sularında kulaç atılacak bir minik cennet olarak yer etti aklımda.

6.LAKE IANTHE



Franz Josef buzulu sonrasında Harihari köyüne, oradan on beş dakikalık sürüşten sonra da Lake Ianthe’nin yolumuz üzerine çıkan tabelasını takip edince gölün kıyısına da varmış olduk. Genç bir anne ile baba, hemen kıyıda gölün soğuk sularına bir girip bir çıkan çocuklarıyla oynaşıyorlardı. Bir başka yerde ise kıyıdaki masaya oturmuş balık adam kıyafetli iki genç, birbirlerine, birbirlerinin yüzüne değil de gölün sularına bakarak derin bir sohbete dalmış gibiydiler.

Bir başka kenarda asılı tabela üzerinde göl sularına dadanan asalak yosunun yayılmasın karşı dikkat edilmesi gereken konular yazılıydı. Yanındaki diğer levhada ise gölde avlanacak balıkların sayısı ve minimum boyları şekillerle gösterilmişti.

İzzet iskelenin başına geçti. Ben de makinenin deklanşörüne bastım. İzzet’in fotoğrafı dahil hepsini ekleyince benim düşünceme kazınmış Lake Ianthe çıktı ortaya…  

27/02/2017 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Halil Paşa, avustralya, yeni zelanda
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.