Güney'den Erdoğan'a Sert Tepki

ads ads ads ads
11/02/2016

ads
Güney'den Erdoğan'a Sert Tepki

Güney Kıbrıs, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Neofitu: Öyle Bir Anlaşma Kabul Görmez

DİSİ Başkanı Averof Neofitu Güzelyurt'un Kıbrıs Rum yönetimine verilmesini öngörmeyen bir anlaşmanın ne Rum Lider Nikos Anastasiadis ne de DİSİ tarafından kabul edileceğini söyledi.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin yaklaşımı yorumladı.

Neofitu Güzelyurt'un Kıbrıs Rum yönetimine verilmesini öngörmeyen bir anlaşmanın ne Rum Lider Nikos Anastasiadis ne de DİSİ tarafından kabul edileceğini söyledi.

Neofitu, Kıbrıs sorununun kamuoyuna yapılan açıklamalarla çözülmeyeceğine dikkat çekti.

Neofitu, anlaşmaya varılması durumunda bu anlaşmayı kamuya yapılan herhangi bir açıklama ile değil içereceği koşullarla değerlendireceklerini ve bunun sonucu olumlu veya olumsuz bir tavır belirleyeceklerini ifade etti.

Anastasiadis’in müzakerelerde diğer tarafın gerçek iradesinin görülmesi ve birleşik Avrupalı bir Kıbrıs’ta yaşamak için halkın bütününün yararına bir anlaşmaya varılması için mümkün olan herşeyi yapacağını da söyledi.

Omirou: Erdoğan Umutları Tümüyle Kırdı!

Omirou, “Erdoğan’ın Omorfo'nun geri verilmemesi çağrısı ve aynı zamanda yerleşiklerin yasallaştırması talebi, devam eden müzakereleri torpilliyor” dedi.

Rum Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milliyet Gazetesi'nde çıkan açıklamalarını yorumladı.

Omirou, Erdoğan'ın Kıbrıs sonuna bir çözümün bulunması amacıyla yapılan müzakerelerde olumlu bir sonuca varılması umutlarını tümüyle kırdığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Güzelyurt'un Kıbrıslı Rumlara verilmemesi ve 10 bin kişiye daha “vatandaşlık” vermesini önermişti.

Omirou, “Erdoğan’ın Omorfo'nun geri verilmemesi çağrısı ve aynı zamanda yerleşiklerin yasallaştırması talebi, devam eden müzakereleri torpilliyor” dedi. 

11/02/2016 09:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, rum, erdoğan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.