Gürcafer: Devlet rantının bölüşülmesine dayanan sistem yıkılmalı

ads ads ads ads
24/04/2015

ads
Gürcafer: Devlet rantının bölüşülmesine dayanan sistem yıkılmalı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkedeki siyasi sistemin “devlet rantının bölüşülmesine” dayandığını savundu ve değişmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkan Cafer Gürcafer yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ta, her kesimin çözüm bekleyen ve artık dayanılmaz hale gelen sorunları bulunduğunu, bu sorunların, günlük politika ve küçük değişikliklerle çözmenin olanaksız olduğunu savundu.

Gürcafer, “Kıbrıs Türk halkı, geçen hafta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasında, değişim ve çözüm beklentisini sandığa yansıtmıştır geçmiş seçimlere kıyasla seçmenin düşüncesi üzerindeki ipoteğin kalktığı, ülkenin ihtiyacı olduğu şekilde, seçmenin daha özgürce irade ortaya koyduğu açıkça görülmüştür” dedi.

Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıs’taki hayatı yeniden düzenleme olanağı vereceğini ve pazar günü yapılacak seçimin bu yolu açması gerektiğini kaydeden Gürcafer, Kıbrıs Türk halkının daha etkin ve verimli, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim şeklini zorlaması gerektiğini ifade etti.

Gürcafer, "İnsanımızın düşüncesinin ipotek altına alınarak, devlet rantının bölüşülmesine dayanan bugünkü sistemin yıkılmasına ihtiyacımız vardır" dedi.

Verimli çalışmanın ödüllendirileceği yeni bir düzen kurmak gerektiğini savunan Gürcafer, “Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylaması böyle bir değişimin başlangıcı olabilecek potansiyele sahiptir. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak halkımızı, geleceğimizi şekillendirmede böylesine önemli bir role sahip olan bu oylamada sağduyu ve sorumlulukla davranmaya; bugünü değil geleceği düşünerek, etki altıda kalmadan, özgürce oy kullanmaya çağırırız” dedi. 

24/04/2015 13:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.