Gürcafer: Yollar kış gelmeden tamir edilmeli

ads ads ads ads
20/09/2017

ads
Gürcafer: Yollar kış gelmeden tamir edilmeli

 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başlama nedeninin sistemsizlik olduğunu belirtti.

Okulların açık olduğu dönemde, okullarda inşaat faaliyetlerinin devam ediyor olmasını tasvip etmediklerini vurgulayan Gürcafer, benzer sıkıntıların her yıl birçok konuda yaşandığını hatırlatarak, “Okullar açılmadan, yollar kış gelmeden tamir edilmelidir” dedi.

Gürcafer yaptığı yazılı açıklamada, okullardaki inşaat faaliyetlerinin, okulların tatil olduğu dönemde neticelendirilmesi gerektiğini belirterek, yağış olmayan dönemde de alt yapı ve yol projelerinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Gürcafer açıklamasında, “Bir işin yapımı hususunda düşünce ve kararın oluşumundan sonra takip edilmesi gereken süreçte, kamu içerisindeki paydaşlar arasındaki iletişimsizlik ve netice odaklı bir hassasiyetin bulunmaması, bu tür hoş olmayan sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu projelerle ilgili daireler arası yazışmaların süreci yavaşlattığı ve projelerin yanlış zamanlara sarkmasına neden olduğunu belirten Gürcafer, bunun önüne geçilemediğini, sorunun “sistemsizliğin sistem olmasından” kaynaklandığını ve sistem ellenmediği sürece benzer sıkıntıların yaşanmaya devam edeceğini ifade etti.

20/09/2017 12:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cafer Gürcafer, eğitim, yol, tamir, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.