Gürcafer'den 'Bulut İnşaat' Açıklaması

ads ads ads ads
22/05/2015

ads
Gürcafer'den 'Bulut İnşaat' Açıklaması

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un “ucuz ev” vaadi ile çok sayıda kişiyi kandırdığını ve doğru olmayan birçok para aldığını söyledi.

Ortada çok nitelikli bir dolandırıcılık olayının söz konusu olduğunu dile getiren Gürcafer, yaklaşık 3 ay önce Temel Bulut ve ihalenin müteahhitlerinden Aktunç İnşaat Direktörü Kemal Aktunç ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Gürcafer, “Temel Bulut’u ve ihalenin müteahhitlerinden Aktunç İnşaat Direktörü Kemal Aktunç’u çağırdık ve bir durum değerlendirmesi yapalım, bu işe nasıl bir çözüm bulabiliriz konuşalım dedik. Kemal Aktunç çok olumlu yaklaştı. Temel Bulut ise tüm iyi niyetimize rağmen gerçek resmi ortaya koymadı. Temel Bulut, bize bir liste getirdi. O listede kime ne kadar vereceği var, borçları nereye ne kadar bunlar yer alıyordu. Ancak birliğimizi o listede adı yer alamayan birçok vatandaş başvuruda bulundu. Temel Bulut, tüm yaşananlara rağmen bizim olumlu tavrımız ve yardım isteğimizin karşısında bile yalan söyledi. Bize yalan liste verdi. Bu adamla hiçbir şey olmaz” dedi.

“Birlik olmayan başına geleni çekecek”

Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Bulut İnşaat mağdurlarına yardımcı olabilmek için daha önce girişim başlattıklarını ancak bunda başarılı olamadıklarını anlattı.

Gelinen noktada yapılması gerekenin devletin, mağdur vatandaşların ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin birlikte hareket ederek soruna çözüm üretmesi olduğunu söyleyen Gürcafer, “Ancak mağdur vatandaşlar biz bu grup içerisinde yer almak istemiyoruz. Biz mağduruz sorunu sadece siz çözün derse de o zaman herkes başına geleni de çekecek” dedi.

Cafer Gürcafer, ülkede birçok inşaatın hali hazırda tıkanmış durumda olduğuna dikkat çekerek, “Başta Bulut İnşaat olmak üzere tıkanan diğer inşaatlarla ilgili en erken zamanda bir kriz masası oluşturulmalıdır” diye konuştu.

Cafer Gürcafer, bu yöndeki girişimlerini 14 Haziran’dan sonra başlatacaklarını belirterek, “Benim önerim bu saatten sonra yalnız vatandaşın değil devletin de bu konu ile ilgili adım atmasıdır. Belli bir program dahilinde birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

“Türkiye’yi de dolandırdı”

Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un Türkiye’de de çok sayıda kişiyi dolandırdığını iddia etti.

Gürcafer, “Bulut İnşaat mağdurlarının bütünü ülkemizde değil. Türkiye’den de birliğimize ulaşıp, Temel Bulut tarafından dolandırıldığını söyleyen kişiler var” dedi.

“İrsen Küçük nerede?”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat için inşaat izninin İrsen Küçük hükümeti döneminde verildiğini dolayısıyla yaşananların bir muhatabının da İrsen Küçük olduğunu kaydetti.

Gürcafer, “Zamanında bu işin bu noktaya geleceğini söyledik ancak o günün koşullarında bizi suçlu çıkardılar. Bugün görüldü ki, tüm söylemlerimizde haklıydık. Şimdi neden böyle olduğunu veya bu işe nasıl bir çözüm üretileceğini aslında o günün başbakanı Sayın İrsen Küçük’e sormak lazım” şeklinde konuştu.



“Mülk içerisine yatırım yok”

Cafer Gürcafer, TC Yardım Heyeti’nin finansmanı ile Girne Boğaz’daki Eviva Lavinium Sitesi’nin yolunun asfaltlanacağı veya site yolunun Girne anayoluna bağlanacağı yönündeki söylentilerin ise asılsız olduğunu vurguladı. Gürcafer, “TC Yardım Heyeti neden devreye girsin de Temel Bulut’a para versin ki? Eğer TC yardım Heyeti Temel Bulut’a para verecekse o halde yarım kalan, tıkanan diğer inşaatlar için de para versin. Bu yöndeki söylentilerin doğru olduğunu sanmıyorum. Mülk içerisine yatırım yok. Ancak orada bir kamu yolu, servis yolu yapılacaksa o başka” dedi.

Kaynak: Havadis - Duygu Alan

 

22/05/2015 15:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bulut inşaat, gürcafer, temel bulut, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.