Hançerli davayı kazandı

ads ads ads ads
28/06/2016

ads
Hançerli davayı kazandı

CTP-DP koalisyon hükümeti döneminde BRT Yönetim Kurulu üyeliği görevinden alınan Hasan Hançerli ile ilgili alınan kararı Mahkeme bozdu.

Mahkeme, CTP-DP hükümetinin Hasan Hançerli'yi BRT Yönetim Kurulu üyeliği görevinden yasa dışı bir şekilde aldığı kararını verdi. Böylece Özkan Yorgancıoğlu Başkanlığındaki hükümetin hukuk dışına çıktığı mahkeme kararı ile tescil edilmiş oldu.

BRTK Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hançerli geçen yıl Mayıs ayında görevden alınması sonrasında mahkemeye gitmiş ve ara emri ile görevine iade edilmişti.

Söz konusu dava bugün sonuçlandı ve Hançerli davayı kazandı. Ancak bir süre önce göreve gelen UBP-DP koalisyon hükümeti ara emri ile görevine iade edilen Hasan Hançerli'yi ikinci kez görevden aldı. Hançerli de ikinci kez bu görevden alınmanın yasa dışı olduğu gerekçesi ile mahkemeye başvurdu. Mahkeme bu ikinci görevden alınma davası ile ilgili önümüzdeki günlerde ara emri konusunu görüşecek. Hasan Hançerli'nin birinci davada olduğu gibi bu ikinci davada da önce ara emri ile geri dönmesi sonra da mahkemeyi kazanması bekleniyor.



Bu arada Mayıs 2015'te CTP-DP koalisyon hükümetinin talimatı ile BRT Müdürlüğü görevinden alınan Mete Tümerkan'ın Yüksek Mahkemedeki davası da devam ediyor. Davanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

28/06/2016 10:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hasan hançerli, brt, mete tümerkan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.