Hapisteki oğlunu göremedi!

ads ads ads ads
21/09/2014

ads
Hapisteki oğlunu göremedi!

Ferda Kaderli, Merkezi Cezaevi’nde bulunan oğlu Emrah Piro’nun açlık grevi yaptığı için açık görüşünün kesildiğini öne sürdü

Nadire BAHADİ-Havadis Gazetesi



Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde “şartlı tahliye konusunda değişiklik”, “ziyaretçilere getirilen eşyaların giriş yasağının kaldırılması” ve “İnfaz Yasası’nın değiştirilmesi” için 14 Eylül tarihinde açlık grevi başlatan 170 kişinin Merkezi Cezaevi Tüzüğü gereğince bir seferlik açık görüşü yasaklandı. Açlık grevi yapanlar arasında bulunan hükümsüz tutuklu Emrah Piro’nun annesi Ferda Kaderli Havadis’e konuşarak cezaevi uygulamasına sitemde bulundu. Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ise açlık grevine katılan 170 kişiye hafta sonu açık görüşün yasaklandığını doğruladı. Bilmem, tüzük gereği hareket edildiğini söyledi.



“Ben oğluma sarılacağım günü bekliyorum”



Merkezi Cezaevinde açlık grevi yapanlar arasında bulunan Emrah Piro’nun dünkü açık görüşünün iptal edilmesinin ardından Havadis’e konuşan Ferda Kaderli, oğlu Emrah Piro’yu görüp sarılabilmek için gün saydıklarını belirterek, “Ben oğluma sarılmak için günlerce bekliyorum. Zaten cezaevinde olduğu için psikolojisi bozuluyor, görüşün iptal edilmesi ile iyice sinirli bozuldu” dedi. Cezaevi koşullarının kötü ve oldukça zor olduğunu iddia eden Kaderli, mahkum ve tutukluların ailelerini gördükleri zaman moral bulduklarını bu tarz cezaların cezaevinde bulunanların psikolojilerini olumsuz etkileyerek çıktıkları zamanda ıslah olmak yerine suç makinesi halinde dışarı çıkmalarına sebep olduğunu ifade etti.



“Açlık grevi yapmakta haklılar”



Ferda Kaderli, oğlu Emrah’ın diğer mahkum ve tutuklular ile birlikte açlık grevi yapmasında haklı olduğunu dile getirerek, ziyaretçiler tarafından getirilen yiyeceklerin içeriye alınmamasını yanlış bulduğunu ve cezaevinde yiyeceklerin dışarıdakine göre iki katı fiyatına satıldığını söyledi. “Güvenlik amacı ile cezaevine yiyecek alınmıyor ama bizim bunda günahımız ne?” diyen Kaderli, görevlilerin getirilen eşyaları iyi kontrol etmesi halinde sorun yaşanmayacağını belirtti.



Kaderli: Cezaevinde yapılan muamele kötü



Cezaevinde bulunan mahkum ve tutuklulara yapılan muamelenin insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Ferda Kaderli, görüşe gittikleri zaman cezaevindeki koşulların ne derece kötü olduğuna tanık olduklarını söyledi. Cezaevinin terk edilmiş gibi olduğunu belirten Kaderli, oğlu Emrah Piro’nun da sürekli cezaevindeki suların kötü koktuğu konusunda şikayetçi olduğunu belirtti. Gardiyanların mahkum ve tutuklulara kötü muamele gösterdiğini de iddia eden Kaderli, kötü şartlar altında cezasını çekenlere bir de psikolojik baskı yapıldığını söyledi.



Bilmem: Tüzük uygulandı



Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ise mahkumlar tarafından başlatılan açlık grevinin cezaevi kurallarına aykırı olduğunu belirterek Merkezi Cezaevi Tüzüğü’ne göre bunun cezasının 1 aydan 3 aya kadar ziyaretçi yasağı veya haberleşme özgürlüklerinin kesilmesi olduğunu söyledi. “Ceza verilmemesi halinde tüzüğe aykırı davranmış oluruz” diyen Metin Bilmem, açlık grevine katılan 170 kişinin bu haftaki açık görüşlerine yasak konulduğunu ancak telefonla görüşmelerin yasaklanmadığını belirtti. Bilmem, görüşlerin gelecek hafta itibarı ile açık görüşlerin devam edeceğini söyledi.

21/09/2014 15:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Emrah Piro, ferda kaderli, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.