Hariri'nin kardeşinden zehir zemberek sözler!

Lübnan'ın Suudi Arabistan'da istifa eden Başbakan'ı Saad el Hariri'nin kardeşi Baha el Hariri istifanın ardından ilk kez açıklama yaptı. Kardeşinin istifasını desteklediğini söyleyen Baha el Hariri 'İran ve Lübnan Hizbullah'ını ülkenin kontrolünü ele geçirmeye çalışmakla' suçladı.

ads ads ads ads
16/11/2017

ads
Hariri'nin kardeşinden zehir zemberek sözler!

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri'nin 4 Kasım'da Riyad'daki 'gizemli istifasının' ardından, Lübnan basınında Suudi Arabistan'ın bu makama getirilmesini desteklediği iddia edilen ağabeyi Baha Hariri, sessizliğini bozdu.
Associated Press'e (AP) gönderilen açıklamasında, Hariri ailesinin 51 yaşındaki büyük oğlu kardeşinin istifasını desteklediğini belirterek, İran ve Lübnan Hizbullah'ını 'ülkeyi ele geçirmeye çalışmakla' suçladı.

Hariri ayrıca Suudi Arabistan'a Lübnan'ın ulusal kurumlarını 'on yıllardır destekledikleri' için teşekkür etti.

Hariri kardeşinin yerine geçeceği iddiaları konusında ise AP'ye açıklama yapmaktan ise kaçındı.

'HİZBULLAH, LÜBNAN'IN KONTROLÜNÜ ELİNE ALMAYA ÇALIŞIYOR'

Hariri açıklamasında "İran'ın vekil partisi Hizbullah'ın artan istekleri ve eylemleri karşısında kardeşim Saad'ın Lübnan Başbakanlığı'nda istifa etme kararını destekliyorum" dedi.

Hariri ailesinin her zaman 'Lübnan'ı ve farklı siyasi arka planlardan gelen mozaiğini dünyada özgün bir yer haline getirme ilkelerine sahip çıktığını' belirten Hariri, "Sadece İran ve onun vekili Hizbullah gibi kötü bir dış aktör dengeyi bozabilir. Bu grup artık Lübnan'ın kontrolünü eline almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

LÜBNAN İÇİŞLERİ BAKANI: SAHİPLİĞİ BİR KİŞİDEN DİĞERİNE GEÇEN KOYUN SÜRÜSÜ DEĞİLİZ
Lübnan medyası geçen hafta Suudi Arabistan'ın Hizbullah'a 'fazla hoşgörülü' davrandığı gerekçesiyle Saad el Hariri'nin yerine ağabeyi Baha'nın getirilmesini istediğini içeren iddialara yer vermişti.

Ancak Hariri'nin yakın yardımcılarından biri ve partisi Müstakbel (Gelecek) Hareketi'nden olan Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maçnuk iddiayı yalanlayarak " Biz, sahipliği bir kişiden diğerine geçen bir koyun sürüsü ya da mal değiliz" dedi.
Saad el Hairi başbakan olmak için Sünni olmanın zorunlu olduğu Lübnan'da Hizbullah'ın da dahil olduğu koalisyon hükümetini 1 yıldır yönetiyordu.
Aynı zamanda Suudi Arabistan vatandaşı olan Saad el Hariri istifa açıklamasında İran ve Hizbullah'ı bölge ülkelerinin işlerine müdahale etmekle suçlamış ayrıca hayatına yönelik komplo olduğunu savunmuştu.

Üst düzey Lübnanlı yetkililer yaklaşık 2 haftadır ülkesine dönmeyen Hariri'nin zorla istifa ettirildiğini ve iradesi dışında Riyad'da alıkonulduğunu savunmuştu.

Riyad ve Twitter'dan açıklamalarda bulunan Hariri ise bu iddiaları yalanlamıştı. Son olarak Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun Suudi Arabistan'ı Hariri'yi 'gözaltına almakla' suçlamıştı.

BAHA HARİRİ KİMDİR?

51 yaşındaki Baha Hariri, ailesinin Suudi Arabistan'daki 'Saudi Oger' adlı inşaat şirketinde çalıştı. Bir süre sonra şirketten ayrılan büyük oğul kendi emlak ve yatırım işini kurdu.

Medyaya nadiren gözüken Baha Hariri ile kardeşi Saad'ın arasının açık olduğu belirtiliyordu.

2005'te Baha ve Saad kardeşlerin babası, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri Beyrut'taki bombalı saldırıda suikaste uğramıştı.

16/11/2017 12:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hariri, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.