Harmancı: Eylem sebebini anlamıyorum

ads ads ads ads
03/05/2016

ads
Harmancı: Eylem sebebini anlamıyorum

Son günlerde sendikayla yaşanan sıkıntılarla gündeme gelen Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda yaşananların kişisel bir mesele olabileceğini belirterek görevden gitmesinin istendiğini düşündüğünü yazdı.



Harmancı paylaşımında şunları belirtti:

“Günün ardından, kısa bir değerlendirme. Bugün çalışanlarımızın bir kısmı işe geldiler ve işbaşı yaptılar, bir kısmı ise işe gelip iş başı yapmadılar. Bugün 2 kez biri gergin geçen toplantı yapmaya çalıştık. Sendikaya Mayıs ikramiyelerinin 2 taksit halinde 15 Haziran’a kadar ödenebileceğini belirttim. Kendileri ise 15 Haziran’da tek ödeme şeklinde istediklerini belirtti. 2 taksitin mantığı nettir, nakit akışı ve overdraftı zorlamamak.



Bugün bu konudan dolayı 3. gün ve özellikle insanlarımızın bire bir hissedebileceği temizlik gibi bölümlerde işe gelip işbaşı yapmamayı bir ‘eylem’ çeşidi olarak Lefkoşalılara yaşatma süreci devam ediyor.



Tam aksine işine devam etmeye çalışan pekçok da arkadaşlarımız var.



Bugün daha önce belirtmek zorunda kaldığım gibi maaşlar ödenmiştir.



Sorun kişisel bir mesele ise ve benim gitmem ile bazı çalışanlar rahat edecek ve Lefkoşa için çalışmaya başlayacak hiçbir tereddütüm olmaz. Eylem sebeplerini anlamlandırmakta gerçekten zorlanıyorum.



5 Ocak tarihinde 2016 yılına ilişkin çok geniş açıklamalar yapıp neler yapılması gerektiğine ilişkin durum değerlendirmesinde bulunmuştum. Yarın kapsamlı bir değerlendirmeyi kamuoyumuz ile paylaşmaya çalışacağım.” 

03/05/2016 08:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: harmancı, haber, kıbrıs, lefkoşa
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.