Harmancı GİAD Yöneticileriyle Biraraya Geldi

ads ads ads ads
17/05/2016

ads
Harmancı GİAD Yöneticileriyle Biraraya Geldi

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütleriyle (STÖ) başlattığı görüşmeler çerçevesinde Genç İşadamları Derneği (GiAD) yöneticileriyle biraraya geldi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ve yönetim kurulu üyeleriyle LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda görüşen Başkan Harmancı, GİAD yöneticilerine LTB’nin ekonomik yapısı başta olmak üzere idari yapısı, çalışma alanları, yeni dönemde gerçekleştirilen projeler ve önümüzdeki 2 yılda gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, başkent belediyesi olarak iş dünyası ile iyi ilişkiler içerisinde daha güzel bir şehri hep birlikte yaratabileceklerini ifade etti. STÖ’nün çalıştığı alanları daha iyi anlayabilmek ve belediye ile olan bağlantılarıyla ortak çalışma şekil ve yöntemlerini yerinde konuşabilmek adına bu görüşmelere başladıklarını kaydeden Başkan Harmancı, ekonomik alanda önemli bir STÖ olan GİAD ile çok faydalı projeler üretebileceklerini dile getirdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı kamuoyuna bilinçli bir şekilde oluşturulmaya çalışılan “yurttaşların sırtına ek vergi yükleniyor” algısının bir kurgu olduğunu belirterek, LTB’nin kendi dönemlerinde yurttaşlardan herhangi bir ek vergi ücreti almadığını bu ve benzeri söylemleri yapanların herhangi bir ek vergi uygulaması var ise bunun ispatlamakla mükellef olduğunu kaydetti.

“BORÇ DÜŞTÜ…”

Belediyenin 22 aylık dönemdeki ekonomik gelişimini yazılı ve görsel verilerle açıklayan Harmancı, LTB’nin banka borcunun 29 milyon 464 bin TL’den 19 milyon 854 bin TL’ye düştüğünü söyledi.

Belediye idaresinin mali disiplini sağlayabilmek adına ciddi tedbirler aldığını ifade eden Harmancı yurttaşların en çok merak ettikleri konulardan biri olan belediyenin mali durumuyla ilgili şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışı içinde hareket ettiklerinin altını çizdi.

Her ay toplanan LTB Bütçe Komisyonu’nun yaptıkları toplantılarda aylık kesin hesapları değerlendirerek farklı tablolarla önümüzdeki aylara yönelik projeksiyonlar yaptıklarını anlatan Harmancı, bu aylık tabloların yıllık bütçesel planlamalara da çok büyük katkısı olduğunu da ifade etti.

Personel sayısının 900’den 854’e inmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Harmancı personel giderlerinin fazlalığının mali disiplinin sağlanmasında olumsuz bir unsur olarak neredeyse olduğu yerde saydığını ve belediyenin ekonomik olarak normalleşmesi sürecinde tüm taraflarla akılcı çözümler/açılımlar bularak bu yapının sürdürülebilir bir şekle getirilmesinin zaruri bir durum olduğunu belirtti.

Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı primleri ve vergi borçları konusunda Kasım 2015’te geçirilen ve belediye çalışanlarının sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ödemelerini zorunlu hale getiren yasanın, LTB’ye “1.7 milyon TL aylık ek yük” getirdiğini de söyleyen Harmancı, LTB’ye getirilen bu ek yükün oyunun tüm kurallarını değiştirdiğini vurguladı.

Harmancı, çalışanlara karşı tüm yükümlülüklerini yerine getiren bir belediye başkanı olarak yeni oluşan durumda belediyede çok boyutlu bir hale gelen sorunların Lefkoşa halkının huzuru için çok boyutlu bir dayanışma ile çözüme ulaştırılması gerektiğini de ifade etti. 

17/05/2016 13:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: harmancı, ceyhun tunalı, ltb
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.