Harry Potter’de Kıbrıslı Bir Türk

ads ads ads ads
05/01/2013
Hayat-Gizem Yeşilyurt

ads
Harry Potter’de Kıbrıslı Bir Türk

“Ben yaptım ben yaptıysam herkes yapabilir. İnançlı olup gerçekten uğraşmanız lazım. Ne yazık ki çok kolay diyemeyeceğim çok zor. Ama gönülden isteyip uğraşırsanız yapabilirsiniz…”

Tolga Safer… Aslen Kıbrıslı bir Türk… Şu anda İngiltere’de yaşıyor fakat çoğu zamanını Amerika’da Los Angeles’te film çekimlerinde geçiriyor. Bu yoğun koşuşturmacanın içerisinde kendisine güzel bir yer edinmiş bile. Bir çok filmde rol alan Tolga , Harry Poter serisinin dördüncüsünde de rol almış. Şu anki hedefi geri döndüğünde Amerika vizesini alıp iyi bir filmde rol alıp kendini daha da geliştirip dünyaya tanıtmak…
Yıl başı tatilini ailesi ve akrabalarıyla geçirmek için adamıza gelen Tolga Safer’le çok özel bir röportaj gerçekleştirdik…

Aktör olmaya sevdan ne zaman başladı?
T.S:
9 yaşındaydı Londra’da tiyatro okuluna başladım. Hep okul tiyatrolarında oynadım. 14-15 yaşına kadar BBC’de gösteren bir çocuk programında çalıştım. 15 yaşından sonra medya okumaya başladım. 1 yıllık bir drama okuluna gittim. 20 yaşında ilk profesyonel işim olan tiyatro oyununda oyununa başladım. Bu tiyatroda oynarken beni bir yönetmen gördü ve başka bir oyunda oynamamı teklif etti. Bu ikinci tiyatroda yer aldıktan sonra başka bir yönetmene gösterdiler ve oyunu bir film acentesine de gönderim bu acente beni beğenince ile bir sözleşme imzaladık. Ve serüvenim böyle başladı.

İlk aldığın rol hangisiydi?
T.S:
İlk aldığım teklif Sudi Arabistan’da bir pepsi reklamıydı. Sonra BBC’de gösterilen hastane komedisi gösterisi için bir seçmelere katıldım. Aynı zamanda Herry Potter kitaplarını okuyordum. Harry Potter’in 4. Kitabını okurken bir karakterinin kendine çok uygun olduğunu gördüm ve ajansıma yönetmenini aratıp beni önermelerini istedim.

Harry Potter’e katılman nasıl oldu?
Harry Potter’in yönetmeni ünlü film “4 düğün ve bir cenazenin” yönetmeniydi ve kendi acentem yönetmeni tanıyordu. Binlerce insan bu rol için seçmelere katıldı. O kadar insan arasından insan arasında kendimi kanıtlayabileceğimi düşünememiştim. Bizi küçük gruplara ayırdılar ve bir senaryo verip onun üzerine doğal bir şekilde oynamamızı istediler. Ve bu oyunu kameraya çektiler.Bu ilk seçmelerdi ve oyundan sonra hemen annemi aradım ve beni bir daha görmeyecekler beğenmediler, dedim.
İki hafta sonra aradılar ve dediler ki seni yeniden görmek istiyoruz. Ve filmin yönetmeni stüdyoda seni bekliyor. İkinci seçmelere gittiğimde Twilight oynayan Robert Pattison’la tanıştım ve filmin yönetmeni ile görüştüm. Bir hafta sonra beni ajansı aradı ve istediği bölüme seçilmediklerini söylediler. Ama filmi yönetmeni beni o kadar beğenmiş ki onun için bir rol yaratacaklarını söylediler. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar aradılar ve tüm çekim grubu ile ve senaryoyu okuduk. Filimde oynayan bütün oyuncular oradaydı.
Yönetmen iki gün sonra teke tek her oyuncuyla bire bir görüştü. Ne yapacaklarını söyledi ve toplantının sonunda yönetmen benim çok egzotik bir görüntüm olduğunu ve filmin uygun yerlerine beni oynatacağını söyledi. Filmde kötü profesörlerden birinin yardımcısını oynadım. Ve Harry Potter’in sevgilisini dansa kaldırdım. 8 film var toplamda. Hepsi bitmiş durumda. Fakat ben sadece 4. bölümde oynadım.
Şimdiki projelerin neler?
T.S:
“Çöl dansçısı” diye bir filmde rol alacağım. “Slom dog millionere”de oynayan kız da burada oynuyor. Ondan önce de “Shot on side” ( gördüğün an vur)adlı filmde rol aldım
Bizim de ekranlardan izlediğimiz kimleri gördün?
T.S:
Oscar ödül töreninden sonra gerçekleşen partiye katıldım. Bir çok ünlü isim oradaydı. Birkaç tanesini saymam gerekirse; Jenifer Lopez, Puf Daddy, Jane Fonda, Jim Carry, Drew Berrymore, Robert Pattison gibi isimler…

Hedefin nedir?
T.S:
Aktör olarak çok büyük bir başarı elde etmek istiyorum. Bu yıl Los Angeles’te adımlar atmaya çalıştım. Şimdi orada kendi menejerim var. Amerika’daki çalışma vizemi almak üzereyim. Bu da bana orayda 3 yıl çalışma imkanı sağlayacak. Vize olmadan hiç kimse oynayamaz.
Ocak ve nisan ayı içerisinde zamana pilot zaman denir ve diziler, filmler için seçmeler o zaman yapılır. Diziler yıllarca sürebileceği gibi eğer reyting almazsa birkaç ayda bitebilir de. Benim amacım da güzel bir Tv dizisinde rol almak.
Neden İngiltere değil de Amerika’yı tercih ettin?
T.S: Amerika’da film endüstrisi çok büyük ve çok hızlı. Benim amacım daha çok tv de rol almak. Amerika da bunun için biçilmiş kaftan niteliğinde.

Kıbrıs hakkındaki düşüncelerin?
T.S:
Her geldiğimde daha çok seviyorum. Günün sonunda köklerimi asla inkar edemem. Çok seviyorum burada olmayı ve Türkçemin daha iyi olmasını iSterdim ki burada da oyunlara katılabileyim. Bütün ailem burada yaşıyor. Tarihini çok seviyorum. Kültürümüzle gurur duymamız lazım. Geçmişi artık geride bırakıp önümüze bakmamız lazım.
Burada yaşayan ve oyuncu olmak isteyenlere tavsiyen nedir?
T.S:
Öncelikle insanların hayallerinin büyük olması lazım. Gerçekten inanmanız lazım. Ve çalışmanız lazım. Ben yaptım ben yaptıysam herkes yapabilir. İnançlı olup gerçekten uğraşmanız lazım. Ne yazık ki çok kolay diyemeyeceğim çok zor. Ama gönülden isteyip uğraşırsanız yapabilirsiniz.

05/01/2013 12:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Harry Harry Potter, Tolga Safer
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.