Hasan Yorgancıoğlu suçlu bulundu

ads ads ads ads
24/11/2015

ads
Hasan Yorgancıoğlu suçlu bulundu

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 2014 Mustafa Özgürsoy’a arabasıyla çarparak ölümüne denden olan Hasan Yorgancıoğlu’nu suçlu buldu

Ağır Ceza Mahkemesi, Lefkoşa’da 2 Temmuz 2014 yılında meydana gelen ölümlü trafik kazasında 73 yaşındaki Mustafa Özgürsoy’a çarparak ölümüne neden olmakla yargılanan Hasan Yorgancıoğlu , “Ağır ihmal teşkil etmeyen aceleci ve dikkatsizce araç kullanma” ve “bir sahsın ölümüne sebep olmak” suçlarından suçlu buldu. Özgürsoy, 5 ay hapislikle cezalandırıldı.

Ömer Güran başkanlığında Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkut’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Yargıç Rauf Kürşat okudu.

Kürşat: Trafik’te kaos büyüyor

Kararı okuyan Yargıç Rauf Kürşat, KKTC’de son yıllarda ölümlü ve ciddi kazalarda büyük bir artış yaşandığına dikkati çekti. Rauf Kürşat, toplumda sürücülerin yayalara saygısının, yayaların ise yaya geçidini kullanma alışkanlığının olmadığını ve vahim sonuçlar meydana geldiğini söyledi. Meydana gelen ihmallerin acı sonlarla bittiğini ifade eden Kürşat, “Trafikte kaos büyüyor” dedi. Rauf Kürşat, yıllardır yargıçların yetkililere gerekli önlemlerin alınması konusunda çağrı yapıldığının altını çizdi.

Yorgancıoğlunun benzer suçtan para cezası var

Hasan Yorgancıoğlu aleyhine kararı açıklayan Yargıç Rauf Kürşat, sanığın benzer trafik suçlarından cezası olduğunu ve şikâyetin geri çekilmesi nedeniyle para cezası ödendiğini hatırlattı. Kürşat sanığın suçlu bulunduğu davaların 5 Bin TL’ye kadar para cezası ve 7 yıla kadar hapislik cezası olduğunu söyledi.

“Ceza kişiyi mahvetmemeli”

Yargıç Rauf Kürşat, karar verilirken geçmişte benzer davaların da incelendiğini belirterek, sanığa onu mahvetmeyecek en adil şekilde ceza verildiğini kaydetti. Kürşat, sanığın suçlu bulunduğu davalardan 5 ay hapislik cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.



Kaynak: HAVADİS 

24/11/2015 10:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.