Hayvan Üreticileri Eylem Hazırlığında

ads ads ads ads
25/07/2014
HK

ads
Hayvan Üreticileri Eylem Hazırlığında

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, "iki Doğrudan Gelir Desteğini birleştirerek, üreticinin parasını borcuna keserek ödeme yapılmadığı" gerekçesiyle hükümeti eleştirdi ve "Üreticiden aldıkları parayı 24 saat içinde ödemezlerse, 31 Temmuz tarihinde biz gerekeni açıklayacağız? dedi.

Hükümetin ve Tarım Bakanı'nın uygulamaları ile kararlarını eleştiren Naimoğulları, "24 saat içinde ciddi bir açılım gelmezse bizler çok ciddi şekilde yollara döküleceğiz. Çok büyük bir eyleme hazırlanıyoruz. Bugünden sonra yapılacak olan eylemin sorumlusu üretici değil, hükümet ve tarım bakanıdır. Biz gelmeden o koltukları terk etsinler? ifadelerini kullandı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları bugün, basın toplantısı düzenleyerek, Tarım Bakanını eleştirdi ve eylem hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

Naimoğlulları yaptığı açıklamada, Hayvancılar birliği olarak, ülkedeki sektörlerin geleceği açısından kim hükümet olursa olsun her zaman fikirlerini ortaya koyduklarını belirterek, diyalog yolunu seçerek, özellikle kurak yıllarda üreticileri nasıl daha iyi yerlere taşıyabilecekleriyle ilgili Tarım bakanlarıyla sıkıntıları ortaya koyduklarını ve eylemleri son çare olarak gördüklerini belirtti.

HER TÜRLÜ DİYALOĞU KURDUK AMA?

Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'nun, 20 Temmuz'da, Türkiye Cumhuriyeti'yle protokol imzalayacağını ve bu protokolle birlikte hayvancılara verilecek olan kuraklık tazminatlarını, Doğrudan Gelir Desteklerini ve bunun yanında küçükbaş ve büyükbaş üreticiye nelerin hibe olarak verileceğini açıkladığını anımsatan Naimoğlu, "Kendisi de basında, çiftçinin ve hayvancının borçlarını bir yıl sonraya aktaracağını söyledi. Dün, Başbakanın yaptığı açıklamada, iki Doğrudan Gelir Desteğini birleştirerek üreticinin parasını borcuna keserek ödeme yapılmaması, hükümet tarafından oynanan bir oyundu? şeklinde konuştu.Sadece bir doğrudan gelir desteğinin borçlara kesilmesine yeterli olmadığını, bu uygulamayla ikisini birleştirerek, üreticinin tüm borcu kesilerek üreticinin mağdur edildiğini savunan Naimoğlu, Tarım Bakanının bu açıklamaları neye dayanarak yaptığını üreticiye açıklamasını istedi.

"24 SAAT İÇERİSİNDE ÜRETİCİYE PARALARINI ÖDEMEZLERSE GEREKENİ YAPACAĞIZ?

Naimoğulları, protokol kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayarak, "üreticiden kestikleri parayı 24 saat içerisinde geri iade etmezlerse biz birlik olarak gerekeni yapacağız? dedi.

"Üreticinin 2.7 milyon liralık kaynağını nereye aktardılar? Bu kaynak nerdedir? Bu parayı Kooperatif Merkez Bankası parası yok diye çıkıp üreticinin bütün borcunu kesme lüksünü nerden buluyor? " diye soran Naimoğulları, "gereken açıklamaları en ağır şekilde yapacağız. 24 saat içerisinde bu para geri ödenmezse ülkede isyan çıkacak? ifadelerine de yer verdi. Kooperatif Merkez Bankası'nın, üreticinin bankası olduğunu ancak bu bankayı üreticinin değil siyasilerin çiftliği haline getirdiklerini ileri sürdü.

Naimoğulları, bakanla bu konuyu görüştüklerini ve Bakana bu borcun bir yıl sonraya ertelenmesi gerektiğini söylediklerini anlatarak, "Kendisi de bizimle ayni düşüncedeydi. Ama bugün üreticinin tüm parası kesilerek, bu kurak geçen zamanda hiçbir üretici tek kuruş almadan üretici aç kalmıştır? dedi.

Bundan sonra olacakların sorumlusunun kendileri olmayacağını dile getiren Naimoğulları, "tüm diyaloglarının koptuğunu ve hiçbir şekilde bakanla görüşmeyeceklerini? söyledi.

"SON KEZ ÇAĞRI YAPIYORUZ?

Tarım bakanına "verdiği sözlerin arkasında durması? için çağrı yapan Naimoğulları, Bakana, "Kuraklık desteği olarak üreticiye ne vereceği? sorusunu sordu.

TC Yarım Heyeti'nden üreticiler için belli bir kaynak oluşturulduğunu ve bu kaynağın da "üzerine yatıldığını? iddia eden Naimoğulları, "Şubat ayında ödeyeceği desteği Temmuz ayında ödeyerek sırf borca kesmek adına bir oyun yapıldı? diye konuştu.

"Bir yandan susuzluk, bir yandan yem sıkıntısı, bir yandan balya sıkıntısı ve hayvan ölümlerinin artmasının üreticiyi sıkıntıya soktuğunu? vurgulayan Naimoğulları,?20 Temmuz'da yapılacak protokolün sonucunu bekledik, 53 milyon liralık protokolü kaynak olarak nerde kullanacaklarını açıklasınlar... üreticinin sorunlarının derhal çözsünler. Üreticinin borcunu bir yıl öteliyoruz diye televizyon programlarında açıklama yapan Tarım Bakanını üreticiye de açıklama yapması için bekliyoruz. Biz açıklama bekliyoruz? ifadelerini kullandı. TAK 

25/07/2014 10:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hayvan üreticileri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.