Hazımsızlık nasıl geçer?

ads ads ads ads
05/07/2015

ads
Hazımsızlık nasıl geçer?

Dr. Ömer Coşkun, iftardan sonra hazımsızlık yaşayan vatandaşlara mideyi rahatlatan ve sindirimi kolaylaştıran rezene çayını içmelerini önerdi.

İftarda yemek yemenin fazla abartıldığını belirten Dr. Coşkun, “Fazla ve hızlı yemenin getirdiği rahatsızlık nedeniyle hazımsızlık ve şişkinlik meydana çıkar. O yüzden dikkat edilmelidir.



Çok soğuk ya da çok sıcak yemekler yeyince hazımsızlık oluşabilir. Özellikle yeni pişmiş bir yemeği çok sıcakken tüketmek oldukça yanlıştır. 5-10 dakika kadar yemeğin soğumasını bekleyip öyle yemek gerekir. Kızartma gibi çok yağlı yiyecekler ile çok baharatlı ve acı yiyecekler de zaman zaman hazımsızlığa neden olabilir. Hazımsızlık birçok kişinin derdidir.



Hele ki Ramazan ayında tutulan orucun üstüne boş mideye yenilen yiyecekler hazımsızlık yapar. Rahat bir sindirim için mideniz boşken aniden çok yemek yemeyin, az az fakat sık sık yiyin. Eğer sizde de bu rahatsızlıklar sıkça meydana geliyorsa rezene çayını iftardan sonra 1 bardak tüketebilirsiniz” dedi.



Rezene çayının mideyi rahatlatacağını ve sindirimi kolaylaştıracağını kaydeden Dr. Coşkun, “Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudunuzu güçlendirmek için tüketebilirsiniz. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken kalsiyum kemik yapısını güçlendiren bir mineraldir.



Rezene çayı tarifi



Rezene çayı, laktasif etkisi ile kabızlığı önler. İftardan sonra 1 bardak tüketebilirsiniz. Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz bir bitkidir. Bir fincan sıcak suya 1-2 çay kaşığı rezene tanesi ekleyin ve demlenmeye bırakın” şeklinde konuştu.  

05/07/2015 16:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sağlık, genel sağlık, Hazımsızlık nasıl geçer, hazımsızlığa ne iyi gelir, Ramazan
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.