HDP'li vekiller BM önünde açlık grevinde

ads ads ads ads
21/09/2014

ads
HDP'li vekiller BM önünde açlık grevinde

HDP milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel ve Kemal Aktaş, IŞİD'e kaşı BM ve uluslararası güçlerin Kürtlere silah yardımını sağlamak amacıyla açlık grevi yapmak için İsviçre'ye gitti.

HDP Şırnak Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarında soykırımın yaşanmasına engel olmak için açlık grevi başlatacaklarını açıkladı. Irmak, partisinin milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Kemal Aktaş'ın yanı sıra DTK'da görevli olan eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uca ile birlikte BM 'nin Cenevre binası önünde bu eylemi gerçekleştireceklerini söyledi.

Selma Irmak, açlık grevinin yanı sıra diplomatik temaslarda da bulunacaklarını belirterek, "BM ve uluslararası güçlerden IŞİD çetelerinin saldırılarının bertaraf edilmesi için Kürtlere silah yardımında bulanmalarını isteyeceğiz" diye konuştu.

Bu arada HDP'li 4 milletvekili de Urfa'da sınır tellerinin altında oturma eylemi başlattı. HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, çadır alanında bulunan halkın sınır dibine bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 

21/09/2014 14:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hdp, bm, açlık grevi, haber türkiye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.