Heathrow Havalimanının 'çok gizli' bilgileri sokakta bulundu

Londra'nın batısındaki Queen’s Park semtinde bir vatandaşın kaldırımda bulduğu USB diskten, İngiltere’nin en büyük havalimanının güvenlik sistemine ve prosedürlerine ait çok gizli belgeler çıktı.

ads ads ads ads
29/10/2017
HK

ads
Heathrow Havalimanının 'çok gizli' bilgileri sokakta bulundu

İngiltere’nin en büyük havalimanı Heathrow’un güvenlik  sistemine ve prosedürlerine ait çok gizli belgelerin yüklü olduğu bir USB DİSK,  sokakta yürüyen bir vatandaş tarafından sokakta bulundu. 

Sunday Mirror gazetesinin haberine göre, Londra’nın batısındaki  Queen’s Park semtinde yürüyen bir vatandaşın kaldırımda bulduğu USB diskten,  Heathrow Havalimanının güvenlik sisteminine ve prosedürlerine ilişkin detaylı  bilgiler çıktı.

Vatandaşın gazeteye ilettiği  diskte, bazıları “çok gizli” ibaresi  taşıyan 76 klasörde çok sayıda belge ile ayrıntılı haritalar ve videoların da   yer aldığı bildirildi.

Kraliçe için alınan önlemler diskte

Habere göre diskte yer alan bilgiler arasında Kraliçe 2. Elizabeth ve  üst düzey hükümet yetkilileri için havalimanında alınan güvenlik önlemleri, sivil  polislerin kullandıkları dahil olmak üzere yasak bölgelere girişte gerekli kimlik  tipleri, terör saldırılarına karşı düzenlenmiş devriye ve nöbet çizelgeleri,  güvenlik kameralarının konumları, tehlike anında kullanılan gizli tünel ve  geçitlerin haritaları ile radar sisteminin teknik özellikleri de bulunuyor.

Daha önce yaşanmış terör saldırılarına ilişkin bazı dosyaları içeren  diskte, 2016’da İstanbulAtatürk Havalimanına yapılan bombalı saldırının da örnek  vakalar arasında yer aldığı belirtildi.

Diskin kaynağı esrarını koruyor

Bütün bu bilgilerin diske kim tarafından, hangi amaçla kaydedildiği ve  havalimanının dışına nasıl çıkarıldığıyla ilgili herhangi bir açıklama  yapılmazken, gazete yetkililerinin diski Heathrow güvenlik birimlerine  ulaştırmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Havalimanından yapılan yazılı açıklamada, güvenliğin birinci  öncelikleri olduğu belirtilerek, “İngiltere ve Heathrow dünyada hava güvenliğine  ilişkin en güçlü tedbirlerin yürürlükte olduğu yerlerin başında geliyor. Gelişen  tehditlere karşı teyakkuz halindeyiz ve prosedürlerimizi günlük olarak  güncelliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Heathrow Havalimanı 4’ü yolcu, biri kargo olmak üzere 5 terminalden  oluşuyor. Havalimanında 80’den fazla havayolu şirketi, her yıl 84 ülkedeki 185  kente yaklaşık 75 milyon yolcu taşıyor.

29/10/2017 21:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Londra, Heathrow, USB, güvenlik, DİSK, gazete, Atatürk, İstanbul, İngiltere
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.