Hedef en doğalı

ads ads ads ads
16/04/2014
Hürriyet

ads
Hedef en doğalı

Sözkonusu "güzellik" ve "estetik" olunca beğenilen örnekler de oldukça fazla oluyor. Özellikle de sözkonusu olan yüz güzelliğinde önemli rol oynayan "burun" ise. Çoğu zaman burun şeklinden şikayetçi olan hastalar ellerinde örnek bir burun fotoğrafıyla doktorun kapısını çalıyor.

Peki o fotoğraftaki burun, yeni bir burun isteyen hastaya yakışır mı? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir, estetik burun ameliyatlarında önemli olanın örnek gösterilen ve istenen değill, kişinin yüz şekli ve kemik yapısının önemli olduğunu vurguluyor:

"Her insanın yüz şekli ve kemik yapısı farklıdır. Kişinin yüz şekline ve oranlarına uygun bir burun yapılması estetik açıdan çok önemli bir gerekliliktir. Güzel bir burun orantılı ama "ben varım" diyen burundur. Doğuştan güzel olan burunlara bakın hiç biri silik görünmezler, hepsi de ön plandadırlar. Maalesef bazen güzel burun yapmak adına burun yüzde orantısız hale getiriliyor yani aşırı küçültülüyor. Burun yüzdeki hakimiyetini kaybediyor. Yüzde kaybolup gidiyor. Küçük burun isteği ile gelen hastalara hep bunu anlatıyorum.Estetik anlamda güzel bir burun, hangi açıdan bakılırsa bakılsın güzel görünen bir burundur. Burun yandan (profilden), önden ve alttan bakıldığında güzel görünmelidir. Her insana aynı güzel burnu değil, kişinin yüzüne uygun (kişiye özel) burun yapmak çok önemlidir. Çünkü birine yakışan burun diğerine yakışmaz.Estetik burun ameliyatında hastanın yüz şekli ve kemik yapısının elverişliliği birlikte değerlendirilerek hasta ve hekim tarafından ortak bir fikir birliği sonucunda daha iyi bir görünüm ve işlev sağlamaya çalışır. Hiçbir zaman mükemmel bir burun taahhüt edilemez. Hastaya ait fiziksel özellikler analiz edildikten sonra mümkün olan en iyi sonuç sağlanmaya çalışılır."



BURUN ESTETİĞİNDE REFERANS DOĞUŞTAN GÜZEL OLAN BURUN

KBB Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir, estetik burun ameliyatında hedefin ne olduğu ve referansın nereden alındığına vurgu yapıyor:

"Burna şeklini veren kemik ve kıkırdaklardır. Hekim, ameliyat sırasında bu yapılar üzerinde çalışır. Olması gerekenden büyük yapılar varsa küçültülür. Küçük olan yapılar ise büyütülür. Zayıf kıkırdak ve kemikler güçlendirilir. Her insanda farklı olan kıkırdak yapılar analiz edilip, sorunları tespit ettikten sonra uygun çözüm tekniklerini uygulamak gerekir. Hedef çekici ve işlevsel burun. Referans doğuştan güzel burunlu insanların anatomik yapısıdır. Teknik, kkırdak ve kemik yapıları zayıflatıcı, tahrip edici, yok edici teknikler yerine takviye edici sağlamlaştırıcı teknikler kullanılmalıdır. Felsefe, herkes aynı tarz burna sahip olmak zorunda değil. Burun yüze özel olmalıdır. İdeal burunda cinsiyet, etnisite, ihmal edilmemelidir."

Op. Dr. Süreyya Şeneldir, estetik burun ameliyatı olacak hastaların doktoruyla yaptığı görüşmede bu noktalara dikkat etmesi gerekitğini de sözlerine ekledi.  

16/04/2014 15:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kadın, doğal güzellik, haber sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.