Hem masrafsız hem doğal: Evde diş beyazlatma

ads ads ads ads
19/05/2017

ads
Hem masrafsız hem doğal: Evde diş beyazlatma

Sararmış dişler hem bakımsız hem de sağlıksız bir görüntüye neden oluyor. İnci gibi bembeyaz dişlere sahip olmak ise sandığınız kadar zor değil!

Bembeyaz dişler ve estetik bir gülümseme her insanın en büyük hayali. Sararmış dişlerinizi evde doğal yöntemlerle bembeyaz yapabilirsiniz. 

İşte evde doğal yöntemlerle diş beyazlatma önerileri:

1. Karbonat ve limon

Karbonat dişleri hem temizleyen hem de beyazlaştıran en önemli maddelerden biri. Ağız bakterilerini azaltan ve dişleri inci gibi yapan karbonatı haftalık diş bakım rutininize ekleyerek dişlerinizin hiç olmadığı kadar güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Diş fırçanızın üzerine bir çay kaşığı kadar karbonat serpiştirip üzerine birkaç damla limon suyu sıkın ve dişlerinizi iyice fırçalayın. Bu işlemi uygularken başka bir diş fırçası kullanmayı tercih edin. Haftada en az iki kez uygulayacağınız bu yöntemle beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Hem masrafsız hem doğal: Evde diş beyazlatma

2. Gliserin

Gliserin ağız içi bakterileri öldüren ve çok daha beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayan bir madde. Gliserini ağız bakımı için kullanmadan önce dişlerinizi fırçalayın ve daha sonra birkaç damla gliserini diş fırçanıza damlatarak beyazlatmak istediğiniz noktaları gliserinle fırçalayın ve ağzınızı çalkalayın. Bu uygulamayı haftada iki kere yapın ve farkı kısa sürede görün.

3. Tarçın ve adaçayı

Tarçın ve adaçayı ikilisi diş beyazlatmada kullanılan doğal yöntemler arasında. Diş fırçanızın üzerine biraz tarçın ve biraz adaçayı serperek dişlerinizi fırçaladığınızda dişlerinizin çok daha sağlıklı ve çok daha beyaz olduğunu göreceksiniz. Bu işlemi haftada en az 2 kere uygulamayı unutmayın.

Hem masrafsız hem doğal: Evde diş beyazlatma

4. Çilek

Çilek diş beyazlatma konusuna en etkili meyvelerden biri. Çileği ezerek püre kıvamına getirdikten sonra diş fırçası yardımı ile dişlerinizi fırçalayın ve çileğin diş beyazlatan mucizevi etkisine şahit olun. Bu işlemi etkili hale getirmek için dişlerinizi düzenli olarak beş gün boyunca çilek püresi ile fırçalamayı unutmayın.

5. Tuz ve sirke

Bir çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı sirkeyi iyice karıştırın ve bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Diş etlerinizin daha sağlıklı olduğunu ve dişlerinizin beyazladığını kısa sürede görebilirsiniz. Uygulamayı haftada üç kere yapabilirsiniz

19/05/2017 15:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: evde diş beyazlatma, diş beyazlatma, diş bakımı, sağlık, diş, diş beyazlatma yöntemleri
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.