Her Erkeğin Sahip Olmak İstediği Baklava Dilimleri; Six Pack

ads ads ads ads
24/02/2016

ads
Her Erkeğin Sahip Olmak İstediği Baklava Dilimleri; Six Pack

Son yıllarda erkekler  sixpack kelimesini ağızlarından düşürmüyorlar. Bir kısmı haklı; Sürekli spor yapmalarına karşın karın kasları istedikleri kadar maskülen olamıyor. Ama  çoğunluğu ne spor yapıyor, ne de diyetine özen gösteriyorlar. Buna karşın ideal bir vücut özellikle de karın kası beklentisi içindeler.

 İdeal düz bir karın, emek vermeden de olabiliyor, yani yapısal olarak kaslı  ve yağsız  yemeden ve içmeden etkilenmeyen bir karın görüntüsüne ender rastlanır. Güzel bir karına sahip olmak ya da var olanı korumak emek ister. Superplast Estetik ve Cerrahi Merkezi’nden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Güner Bunun için egzersiz ve diyet konusunda gereken özenin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Diyete Özen Gösterme

2 tip açlık durumu vardır. Sık sık acıkma ya da uzun sure tok kalabilme durumu. Yani günde 5-6 öğün yiyenler veya günde tek öğün yiyenler.  Op.Dr.Hüseyin Güner, ne yediğimizin aslında sanıldığı kadar önemli olmadığını  ancak ne zaman ve ne kadar yediğimizin önemli olduğunu kaydetti. Op.Dr. Güner güzel  bir karına sahip olmayı isteyenlere şunları önerdi.

Diyetle ilgili en önemli tüyolar. Her defasında sofradan tam doymadan kalkmak, Yemekten hemen sonra tatlı veya meyve tüketmemek, akşam yemeğini saat 19:00’dan önce ve az miktarda tüketmek, alkol ve diyet ürünlerinden uzak durmak,, şekerli, unlu, nişastalı yerine sebzelerden ve gerçek tam  buğdaylı ekmekten karbonhidrat ihtiyacını karşılamak. Sık acıkanlar için sürekli bir şeyler atıştırmaktansa ara öğünler oluşturup, çiğ kuruyemiş veya  ekşi  meyve  tüketerek tokluğu sağlamaları gerekiyor.

Düzenli(Haftada 3 +) Egzersiz Yapmak

Her egzersiz karın kaslarını çalıştırmaz. Plates, Basketbol, Futbol, Boks, extreme sporlar ayrıca karın egzersizi gerektirmezken kardio, bodybuilding, düz koşu, gibi sporlar fazladan karın kası egzersizi gerektirebilir. Karın için en etkili çalışma düz ve sağ-sol tam dönülerek yapılan ve 45 dereceyi geçmeyen crunch hareketidir.Süre 30 dakika olmalı, bu sürede

1000-2000 arası bir rakama ulaşmayı hedeflemeliyiz. Sadece böyle crunch çalışıp ,haftada 5 kez, 30 dakika ile ideal bir karına sahip olabilirsiniz. 

Ancak tüm bunları “ben yapamam!” diyet, egzersiz bana göre değil derseniz, biz estetik-plastik ve rekonsrüktif cerrahi uzmanlarına başvurmanız gerekir.  Sixpack-baklava dilim görünümünde düz bir karın için yüzde yüz bir sonuç elde edilemese de, hastanın olduğundan çok daha ince bir bel ve karnı 1-2 saat içinde acısız oluşturulabilir. Slim Lipo3 cihazı veya Smart Lipo triplex yada yeni jenerasyon Vaser Lipo ile istenilen bu sonuçları elde etmek mümkün ve oldukça da kolay.

Vaser Lipo yönteminde herhangi bir hasar yaratmadan, yağ dokusu içine ses dalgaları gönderilerek yağlarda erime oluşturulur ve emme yolu ile dışarıya çıkartılır. Ancak fazla kilolu hastalarda bu yöntem kullanılmıyor. Bunun yanısıra kasları öne çıkarmak için karnın yan tarafından alınan alıp belli bölgelere yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Böylece doğal ve fit bir görünüm elde edilebilir.Ancak burada dikkat edilecek nokta kişinin kilo almamasıdır.  

Bu uygulamaların ardından 7-10 gün korse kullanımı yeterli gelmektedir.

 Ayrıca protez kas sistemiyle baklava görünümlü karın yapılıyor. Baklava şeklindeki protezi karnın alt bölgesinden girerek yerleştiriyoruz. Operasyon takriben 1-2 sürüyor. Dikişler belli olmuyor. Çoğunlukla zayıf veya spor yaparak istediği görünümü elde edemeyen erkeklerin tercihi yapay kas operasyonları oluyor. Ancak bu uygulamaya herkes uygun olmayabiliyor. Ayda ortalama 5-10 civarında hasta başvuruyor.  Uygun kişilere yapıldığı takdirde son derece başarılı bir yöntem. Aynı zamanda katı silikon kullanıldığı için herhangi bir kazaya maruz kalındığında risk oluşturmadığı gibi yapay kas olduğu da anlaşılmıyor. Elastik oldukları için şekil değiştirme riski de yok. Karın protezinde bir ay eğilip kalkmak, denize girmek, güneşlenmek, yüzmek, ağır hareket ve egzersiz yasak. Daha sonra kişinin sağlıklı beslenmesi ve spor yapması uygun olur. Yöntemin uzman hekim tarafından yapıldığı takdirde hiçbir yan etkisi yok.  

Tüm bu  uygulamaların başarılı olmasında ki tek şart ise , hastanın bunu gerçekten istemesi ve disiplinli bir şekilde çalışarak çaba göstermesi.  

24/02/2016 09:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sixpack, baklava
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.