Hırsızlar 'İllallah' dedirtti

ads ads ads ads
19/01/2017

ads
Hırsızlar 'İllallah' dedirtti

Dörtyol’da geçimini hayvancılıkla sağlamaya çalışan vatandaşın mandıralarına hırsızlar dadandı.

Özlem ÇİMENDAL-YENİBAKIŞ

Dörtyol’da geçimlerini hayvancıktan sağlamaya çalışan vatandaşlarına dadanan hırsızlar üreticiyi canından bezdirdi.

Elektrik verildi, hırsızlar türedi

Uzun bir uğraşın sonunda mandıralarındaki elektrik sorununun çözüldüğünü ifade eden Dörtyol hayvancısı, bu defa da hırsızlarla uğraşmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Ekonomik koşullar suça teşvik ediyor

Ülkedeki ekonomik koşulların hırsızlık olaylarının artmasında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Dörtyol hayvancısı, “Hırsızlığı yapanlara da suç bulamıyoruz artık ülkenin içinden geçtiği şu durumda insanlar aç, işsizlik aldı başını gidiyor” dedi.

“Hırsızlar aydınlatma lambalarını patlatıyor”

Hayvancılar, “Bizzat Elektrik Dairesi’nden gelen sorumlularla gidip mandıralarda inceleme yaptık. Bir lamba 4 defa patlamaz, zaten lambaların patlamamış olduğunu da gördük alttaki plastiklere kadar kırılmışlar ” şeklinde konuştular.

Her yağmurda çamur deryasına dönüyor

Mandıralar bölgesinin kışın çamur deryasına döndüğünü de dile getiren Dörtyol hayvancısı, mandıraların içler acısı haline dikkat çekti. Mandıralar bölgesinin yağan her yağmurda su altında kaldığını, çamurdan mandıralara ulaşılamayacak hale geldiğini söyleyen hayvancı, mandıra çevresinin de bakımsızlığına işaret etti.

Bakımsızlık kötü görüntü oluşturuyor

Çitlerin kırıldığı ve çevrede atıl vaziyette olan hurda yığınlarının da görüntü kirliliğine yol açtığını ifade eden hayvancılar, mandıraların bakımsızlığına dikkat çekti.

Bir bir hayvancılıkla uğraşmaktan vazgeçiyorlar

Hayvancının yapılan zamlarla bitme noktasına getirildiğini ve köylünün tek tek hayvancılıktan vazgeçtiğine dikkat çeken hayvancılar, “Hayvancılık artık akıl karı yapılacak bir iş olmaktan çıktı. Her şeye üst üste yapılan zamla dolayısıyla özellikle son yapılan zamlardan sonra ayakta almamız imkansız bir hal aldı. Mazota zam, elektriğe zam, yeme zam, gübreye zam bizi mahvetti. Yemin kilo fiyatı aldı başını gidiyor. Ama bizim hayvanlardan elde ettiğimiz gelirde bir artış söz konusu değil. Bizim gider fiyatlarımızı sürekli yükselirken, gelirimiz de gittikçe düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Hükümet gerekli desteği sağlamıyor”

Hükümetin hayvancıya gereken katkıyı sağlamadığını da iddia eden Dörtyol hayvancısı, “Özellikle devletin arpa ve yem konusunda hayvancıya destek olması gerekmektedir. Ama hiçbir destek görmüyor hayvancı. Elinde olan da her gün biraz daha eriyor” dedi.

“Vatandaşa ekeceği arpayı tedarik edemiyorlar”

Hükümetin vatandaşına ekebileceği arpayı tedarik edemediğini de ifade eden Dörtyollu üreticiler, “Geçenlerde Güney’den 5 bin ton arpa alınmış, bizim Güney’in malına mı ihtiyacımız var?” diye sordu.

19/01/2017 11:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hırsız, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.