Hitler sevgisi can sıktı

ads ads ads ads
11/10/2015

ads
Hitler sevgisi can sıktı

Adolf Hitler’in modern Almanya’ya dönüşünün sonuçlarının anlatıldığı kurmaca bir kitap sinemaya uyarlandı. Hitler’i oynayan aktör filmin promosyonu için ünlü diktatör gibi giyinip sokağa çıktı. Ancak halktan beklenmeyen bir ilgi gördü. Olay ülke genelinde tartışma yarattı.

ÜNLÜ yazar Timur Vermes’in Adolf Hitler’in modern Almanya’ya dönüşünün ne gibi sonuçlar doğuracağını hayal ettiği hiciv kitabı ‘O geri döndü’nün (Er ist wieder da) sinema uyarlamasında Hitler’i canlandıran aktör Oliver Masucci’nin halktan gördüğü ilgi ülke genelinde tartışma yarattı. Almanya’da bu hafta gösterime giren filmin çekimleri için Hitler kostümü ile Berlin sokaklarında dolaşan Masucci, halkın kendisine gösterdiği ilginin onu dehşete düşürdüğünü söyledi.

‘ÇALIŞMA KAMPLARINI GERİ GETİR’

Guardian gazetesine konuşan Masucci, Hitler kostümü ile Brandenburg Kapısı’na ulaştığında “Kendini pop star gibi hissetmeye başladığını” söyledi. Masucci “İnsanlar çevreme toplandılar, bir kişi bana beni sevdiğini söyledi ve ona sarılmamı istedi. Neyse ki bir kişi de bana vurmaya başladı” dedi. Aktör özellikle yaşlı vatandaşların aşırı sağcı görüşlerini onunla paylaştığını, ona “Çalışma kamplarını geri getirmesini” söylediklerini de belirtti.  

11/10/2015 10:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hitler, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.