Hong Kong’da bayram günü işgal eylemi sürüyor

ads ads ads ads
01/10/2014

ads
Hong Kong’da bayram günü işgal eylemi sürüyor

Hong Kong’da beşinci gününe giren demokrasi yanlısı gösteriler Çin Komünist Partisi’nin kuruluşunun kutlandığı ‘Ulusal Gün’de de sürüyor.

‘Merkezi İşgal Et’ eylemleriyle Pekin’e bağlı Hong Kong Yönetimi lideri Çun Ying Leung’un istifasını isteyen protestocuların sayısının resmi tatil olan bugün daha da artması bekleniyor.

‘Ulusal Gün’ kutlamaları ise önceki yıllara göre sönük geçiyor.

Resmi törenlere katılan Leung, eylemcilere ‘eve dönün’ çağrısı yapsa da günlerdir Hong Kong’un merkezi yerlerini işgal eden göstericiler geri adım atmıyor: “Eğer bir devlet halkının da ikna olduğu doğru işler yaparsa, o zaman ülkenin kuruluşunu herkes birlikte kutlar. Fakat şimdi olan bu değil. Milli bayram da olsa birçok insan ayağa kalkıp hükümetine şunu söylüyor: Biz sizden memnun değiliz”

“Çin’deki insanlara her ne olursa olsun Hong Kongluların tek ülke, iki sistemi muhafaza etmekten yana olduğunu söylemek istiyorum ama biz demokrasi ve özgürlük de istiyoruz.”

Göstericiler, Hong Kong’da 2017’de yapılacak seçime katılacak adayların Pekin yönetimince belirlenmesine karşı çıkıyor. Çin ise, ‘yasa dışı’ olarak nitelendirdiği gösterilerin sona erdirilmesini istiyor.

Kaynak: euronews 

01/10/2014 10:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hong Kong
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.