Hristodulidis: Liderler çözüm aramıyor

ads ads ads ads
25/05/2017

ads
Hristodulidis: Liderler çözüm aramıyor

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis iki liderin, Kıbrıs sorununa Haziran ayı içinde çözüm aradıklarına ilişkin iddiaları da reddederek ‘Haziran, Temmuz, Ağustos ya da Eylül ayında çözüm bulunması görüşülmüyor. Var olan şey, Kıbrıs sorununun doğru maddelerle en kısa zamanda çözümüne yardımcı olacak yöntemin bulunması yönündeki iradedir.

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’in “her hangi bir arabuluculuk önerisinde” bulunmadığını açıkladı

Hristodulides: Eide arabuluculuk önerisinde bulunmadı

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide arasında Başkanlık Sarayında Perşembe günü yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides, Eide’in Anastasiades’in önerisinin esasında görüştüğünü ve görüş teatisinde bulunduğunu belirti.

Anastasiades – Eide arasındaki görüşmenin “çok yapıcı” olarak niteleyen sözcü,  BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın ciddi bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Hristodulides, Anastasiades’in sunduğu önerinin iki yıl süren müzakerelerden sonra en kısa zamanda olumlu bir sonuca varabilmesi için bir inisiyatif olarak anlaşılması olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

“Umarız ki olumlu bir sonuç olacak” diyen sözcü, Türkiye’nin esas katkısı garantiler ve güvenlik konusuna “katalizör bir rol oynayacak” dedi.

25/05/2017 15:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lider, çözüm, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.