Hükümet senaryoları ve vatandaşın durumu

ads ads ads ads
29/06/2015

ads

Başaran Düzgün Başaran Düzgün


Ulusal Birlik Partisi ile Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hükümet ortağı olması büyük bir tabuydu bir zamanlar.

Hala öyle midir, bilmiyorum.


CTP’nin gelişip milletvekili sayısını koalisyon ortaklığına yükselttiği zamanda bile “geleneksel düşmanı” Rauf Denktaş ve onun partisi DP ile uzlaştı da UBP ile asla ortaklık kurmayı düşünmedi.

Bunu da anlayabilmiş değilim.

Her ikisi de rahmetli olan Özker Özgür ile Rauf Denktaş siyasi hayatlarını birbirlerini yok etme üzerine inşa etmişlerdi.

Özker Özgür’ü bedensel olarak da ortadan kaldırma kararlarının alındığı günlerde (ki öldürülme tehditlerinin doruk noktasına ulaştığı günlerde her geceyi ayrı bir evde koruma altında geçiriyordu ve bir geceyi de rahmetli babamın evinde geçirecekti) CTP’lilerin kafasına kazınan “her şeyin müsebbibinin Denktaş olduğuydu.

Fakat aynı Özker Özgür 1993 seçimlerinin gecesi BRT’de katıldığı canlı yayında daha CTP bir karara varmadan Denktaş’ın partisi DP ile koalisyon kuracağını açıklayacaktı.

Bu tavrın Özker Özgür sonrası devamı da gelecekti.

Rauf Denktaş ve Serdar Denktaş’ın Derviş Eroğlu ile uzlaşıp da Mehmet Ali Talat’ı ekarte etmesiyle sonuçlanan o tarihi operasyondan sonra bile CTP hükümet için DP’yi tercih etti.

Üstelik bu satırların yazarının da tanıklık ettiği ciddi pazarlıklara rağmen.

CTP ile DP’nin bu “tarihsel aşklarını” elbette siyasal tarihçiler değerlendirecekler ama halkı ilgilendiren kısmıyla yazının başındaki soruya geri dönüp de sorabiliriz;

CTP ile UBP’nin hükümet ortağı olması bir tabu mu?

İki parti asla bir araya gelemezler mi?

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

29/06/2015 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Başaran Düzgün
MANŞETLER

HK Başaran Düzgün

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.