Hür-İş: Herkes çözüm istiyor

ads ads ads ads
24/04/2015

ads
Hür-İş: Herkes çözüm istiyor

Hür-İş Federasyonu, Kıbrıs çözüm sürecinde “Birleşmiş Milletler Parametreleri temelinde siyasi eşit iki kurucu devletten oluşan, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam ettiği ve iki halkın kabul edeceği çözümü destekleyen” bir çözümü savunduğunu belirterek, görüşme masasında bu ilkeleri savunacak bir liderin bulunmasını istediğini kaydetti.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu yazılı açıklama yaparak, 26 Nisan Pazar günü iki aday arasında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine değindi.

Latifoğlu, Cumhurbaşkanının Anayasal görevleri yanında Kıbrıs sorunundaki çözümsüzlükten dolayı görüşme masasında Kıbrıs Türkleri adına çözüm görüşmelerini de yürüttüğünü ifade ederek, seçim sürecinde propagandaların büyük oranda Kıbrıs sorununa dayandırıldığını kaydetti.

“HERKES ÇÖZÜM İSTEMEKTEDİR”

Latifoğlu, ancak adaylar ve halkın bu süreçte “barış isteyenler” ve “barış istemeyenler” olarak kamplara ayrıldığını öne sürerek, Kıbrıs Türk halkının 11 yıl önce bugün 2004 yılında yapılan Annan Planına yüzde 65 oranında “evet” demesine ve çözümü desteklemesine rağmen Rumların uzlaşmaz tutumu nedeni ile çözümün gerçekleşmediğini anımsattı.

Bunun da “tek taraflı çözüm isteğinin çözüme yetmediğini” gösterdiğini ifade eden Latifoğlu, şöyle devam etti:

“Dünyadan izole ve ambargolar altında yaşamak zorunda olan Kıbrıs Türk tarafının tamamı bize göre çözüm ve dünya ile bütünleşme istemektedir. Şubat 2014 mutabakat metni de bunun göstergesidir.

Hür-İş Federasyonu, Kıbrıs çözüm süreci konusunda genel kurulunda almış olduğu ‘Birleşmiş Milletler Parametreleri temelinde siyasi eşit iki kurucu devletten oluşan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam ettiği ve iki halkın kabul edeceği çözümü destekler’ kararında belirtildiği şekilde bir çözümü savunmakta ve görüşme masasında bu ilkeleri savunacak bir liderin bulunmasını istemektedir.” 

24/04/2015 13:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hür-İş, Yakup Latifoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.