Hür-İş 'Mercedes alınmasıyla ilgili' iddiaları yanıtladı

ads ads ads ads
23/11/2017

ads
Hür-İş 'Mercedes alınmasıyla ilgili' iddiaları yanıtladı

Hür-İŞ Federesyanu’nun ‘Mercedes satın aldığı Bakanlar Kurulu kararınca araca vergi muafiyeti yapıldığı’ iddialarını Hür-İş Federasyonu 'Mercedes federasyonumuza hediye edildi' diyerek açıkladı...

Görsel ve yazılı basında yer alan ve Hür-İŞ Federesyanu’nun ‘Mercedes satın aldığı Bakanlar Kurulu kararınca araca vergi muafiyeti yapıldığı’ iddialarına Hür-İş Federasyonu Genel Sekreteri Ali Yeltekin yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Yapılan açıklamada bahse konu aracın Hür-İş’e federasyonlarının da bağlı bulunduğu Türk İişçi Sendikası tarafından hediye eldiğini belirtilirken “7 bin üyesi bulunan Federasyonumuzun hizmetlerini daha iyi yürütmesi ve yine bağlı bulunduğu Türk-İş sendikası ve Uluslar Arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun buradaki faaliyetlerini sürdürmelerine yönelik hediye edildi” denildi.

Hür-İş Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

Son günlerde görsel ve yazılı basında Hür-İş Federasyonu’muzun satın aldığı araca vergi muafiyeti sağlandığı hakkında çeşitli spekülatif haberler çıkmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi farklı bir algı operasyonu yaratılmak istenmektedir. 

Öncelikle satın aldığımız diye konu edilen Mercedes marka araç Federasyonumuza bağlı bulunluğu TÜRK-İŞÇİ SENDİKASI tarafından HEDİYE edilmiştir” 7 bin üyesi bulunan Federasyonumuzun hizmetlerini daha iyi yürütmesi ve yine bağlı bulunduğu TÜRK-İŞ SENDİKASI ve ULUSLAR ARASI AVRASYA METAL İŞÇİLERİ FEDERASYONU’nın buradaki faaliyetlerini sürdürmelerine yönelik hediye edilen bu araç, federasyonumuza hediye edilen ilk araçtır.  

Geçmiş hükümetler döneminde farklı sendikalara, kurum ve kuruluşlara ayni şekilde bu tür yardımlar yapılmıştır.  Basına yansıyan bu haberlerin gerçek anlamda sanki ilk defa olmuş ve/veya bizlere ayrıcalık yapılmış gibi yansıtılması gerçek haber ve toplumun doğru haber almasıyla ilgili tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Ayrıca herkes tarafından bilinmektedir ki toplumsal fayda yaratan sendikalara ve federasyonlara, cemiyetlere, ekonomik örgütlere, sivil toplum örgütlerine talep etmeleri halinde sosyal ve toplumsal amaçlı kullanılmak üzere devlet arazisi, taşıt indirimi ve finansal alanda ticari faaliyetleri bulunmamasından dolayı banka hesaplarından tahakkuk ettirilecek faiz gelirlerinden vergi stopajı kesilmemektedir. 

Bazı çevreler tarafından toplumsal fayda yaratan kurumlara karşı algı operasyonu yaratılması doğru olmamakla beraber toplumun doğru haber alması da engellenmektedir.

Konuyu toplumumuzun bilgisine getirir saygılar sunarım.
 

23/11/2017 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hür-iş, mercedes
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.