İçişleri Bakanı: Mahkemelerin bağımsızlığına inanıyorum

ads ads ads ads
17/03/2018

ads
İçişleri Bakanı: Mahkemelerin bağımsızlığına inanıyorum

Mahkemelerin 38 milyon 544 bin 500 TL’lik bütçesi Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildi.
Oylamadan önceki görüşme sırasında söz alan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, günün koşullarına uygun yasa çalışmalarının yapılması ve güncelliğini yitiren yasaların revize edilmesi hedeflerine işaret etti.

“Mahkemelerin bağımsızlığına inanıyor ve güveniyorum” diyen Baybars, yargı bağımsızlığının önemli olduğunu vurguladı.
Baybars, şiddet mağduru kadın ve çocukların, adli yardıma muhtaç kişilerin kendilerini güvende hissedecekleri Adli Yardım Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi. Baybars, “Bunu da ivedi şekilde hayata geçirmeliyiz” dedi.

Yargıdaki alt yapı eksikliklerine de değinen Baybars, mahkemelerin bütçe konusunda bağımsız hale gelmesinin önemine değindi. 
Baybars, arabuluculuk ve hakemlik müessesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ihtisas mahkemelerine ihtiyaç olup olmadığı konusunda verilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Faiz Yasası’nın kadük olduğunu anımsatan Bakan Baybars, bu alandaki eksiklikleri aktardı ve “Bu yasa uzun süredir bekliyor. Gerekli bir yasa” dedi.
Yapılandırma Yasası’nın değişmesi gerektiğini belirten Baybars, “İdare yargının kararlarına uymakla yükümlüdür. Geçen dönemde bunun olmadığını gördük. Bizim dönemimizde bu olmayacak” dedi.

17/03/2018 14:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ayşegül baybars, İçişleri Bakanı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.