İdomeni'deki sığınmacı kampını su bastı

ads ads ads ads
22/05/2016

ads
İdomeni'deki sığınmacı kampını su bastı

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni'deki kampta sınırın açılması için bekleyen sığınmacılar, hava koşulları sebebiyle zor günler yaşıyor.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılardan Suriyeli Adem Visar, üç aydır İdomeni'deki kampta kaldığını belirterek, son iki gündür etkili olan yağışlı havadan çadırlarının su içinde kaldığını söyledi.

Kampta ailesiyle birlikte kaldığını ifade eden Visar, "Bütün gece uyuyamadık. Elbiselerimiz ıslandı. Üşüyoruz. Biz de diğer insanlar gibi bir hayat istiyoruz. Avrupa diyorlar, Avrupa nerede, nerede Avrupa'nın insaniyeti? Neden sessiz kalıyorlar?." dedi.

Yaklaşık iki aydır kampta kalan Afgan Ahmad İrfani ise kamptaki koşulların her geçen gün zorlaştığını söyleyerek, "Her yer çamur oldu. Odunlarımız ıslandı. Yemek pişiremiyor, ateş yakamıyoruz. Çocuklarımız hastalandı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kampta görevli olan sağlık kurumları temsilcileri, yağışlı havanın gelecek günlerde de etkili olacağını belirterek, sayılarının fazla olması sebebiyle sığınmacıların tüm ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

Yunanistan-Makedonya sınırının 12 Mart'ta kapatılmasının ardından yollarına devam etmek için burada bekleyen sığınmacılar, aynı zamanda kamplardaki yaşam koşullarıyla da mücadele ediyor. Kampta kalan on binin üzerinde sığınmacı gıda, sağlık yardımı ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmek için uzun süre sıra bekliyor.

Bu arada, Yunanistan hükümeti sığınmacılara kendileri için yapılan diğer kamplara gitmeleri noktasında çağrıda bulundu.

 

22/05/2016 12:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yunanistan, sığınmacı kampı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.