İdris: Olumlu gelişmeler var

ads ads ads ads
19/01/2018

ads
İdris: Olumlu gelişmeler var

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, ‘CTP-TDP-HP-DP’ 4’lü koalisyon modeline yönelik ‘olumlu’ bir hava olduğunu açıkladı. İdris, görüşmelerin bu şekilde devam etmesi halinde resmi görüşmelerin başlama noktasına geleceğini söyledi.

İdris, “Umut verici bir durum var ancak kesin açıklama yapacak noktada değiliz” diyerek, “Siyasette bazı noktalar netleşmeden, kurdele kesilmeden, imza atılmadan sonuç net olmaz. Bozulması da ihtimaldir, olumlu sonuçlanması da ihtimaldir” şeklinde konuştu.

Bakanlık sayılarının aşağı yukarı belli olduğunu ancak isimler konusunda paylaşım yapılmadığını belirten İdris, “Kesin olan tek nokta Başbakanlığın CTP’de olduğudur” dedi.

İdris, “Resmi görüşmeye geçecek miyiz, geçmeyecek miyiz noktasındayız. Resmi olduğunda söz kısmından nişan kısmına geçeriz…” dedi.

İdris, özetle şöyle konuştu: Esas iş hükümetin nasıl kurulacağıdır. İnsanların seçim öncesinde kafası karışıktı, o nedenle de karışık aritmetik ortaya çıktı… Görüşmeler ilçelerde devam ediyor. Toplumun beklentisi Bakanlar Kurulu kararlarını gözden geçirebilecek, umut yaratabilecek, ortaya konan hedefleri başarabilecek hükümet yönünde.”

19/01/2018 12:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: asım idris
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.