İki bin TL cezayla kurtuldu

KKTC’den 1994 yılında başkasına ait pasaportla İngiltere’ye kaçan Abuzer Bozat, önceki gün ülkeye giriş yapmak isterken Beyarmudu Sınır Kapısı’nda yakalandı

ads ads ads ads
27/07/2017

ads
İki bin TL cezayla kurtuldu

Devrim Demir

Başkasına ait pasaportla 11 Kasım 1994 yılında ülkeden çıkış yapan ve önceki gün Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye yasal yollardan geçmek isteyen Abuzer Bozat’ın 23 yıl önce işlediği suç unutulmadı.

Bozat, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda yakalanarak, polise teslim edildi.

Teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan zanlının işlediği suçun süresi göz önünde bulundurularak, mağdur olmaması için davası hazırlanarak dün yargılandı.

İki bin TL para cezası ödedi

Zanlı Abuzer Bozat, yargıç Cenkay İnan huzurunda “Başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla kayıt temini” suçlarından itham edilerek aleyhindeki davaları kabul etti.

Bozat aleyhindeki kararı açıklayan Yargıç Cenkay İnan,  suçun işlendiği tarihe bakıldığında aradan 23 yıl geçtiğinin görüldüğünü, bu süre zarfında zanlının yurtdışında bir hayat kurduğunu ve evlendiğini dikkate alarak sanığa takdir edilecek cezanın hapis cezası dışında bir ceza olması durumunda kamu menfaatinin zarar görmeyeceğini belirtti.

Yargıç Cenkay İnan,  sanığı suçlu bulup mahkûm ettiği davalardan 2 bin TL para cezası ile cezalandırmayı uygun bulduğunu açıkladı. Yargıç ayrıca sanığın 5 yıl süre ile sulh ve sükûnu koruyacağına dair suç işlemeyeceğine ve iyi ahlak sahibi olacağına dair 200 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına karar verdi

Kaynak: HAVADİS

27/07/2017 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ceza, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.