İkinci el dükkanında NASA uçuş kıyafeti buldular!

Eğer bir ikinci el kıyafet dükkanı sahibiyseniz, o kutularda ne var ne yok daha diye daha çok dikkat etmelisiniz...

ads ads ads ads
22/08/2017

ads
İkinci el dükkanında NASA uçuş kıyafeti buldular!

İkinci el dükkanlarında çok ilginç ve bazen de çok değerli şeyler bulmak mümkün anlaşılan. ABD'nin Florida eyaletinde, Titusville şehrinde bir ikinci el kıyafet dükkanını ziyaret böyle bir hazine ortaya çıkartmış. Dükkanı gezen iki üniversite öğrencisi Talia Rappa ve Skyler Ashworth, altı adet NASA uçuş kıyafeti bulmuş ve her birini 20 sente satın almış.

Kıyafetler bir plastik kutuda duruyormuş. Kendine süveter arayan Skylar Ashworth bu uçuş kıyafetlerini farketmiş ve çıkartmaya başlamış. Birarada duran sette 5 adet mavi ve bir de beyaz teknik görevli kıyafeti bulmuşlar. Önce sahte olduklarından şüphelenen ikili, kıyafetlerin orijinalliğini onaylatmak için Amerikan Uzay Müzesi'ne götürmüş.

sozcu-ikinci-el-nasa-ucus-kiyafeti-2

Müzedeki uzmanlar kıyafetlerin orijinal olduğunu ve 1980'lerin başından kaldığını söylemişler. Üzerlerindeki isim ve uçuş tarihlerine bakılırsa NASA astronotları George “Pinky” Nelson, Robert A. Parker ve Charles D. Walker'a aitler. Şanslı ikili bu uçuş kıyafetlerini müzenin düzenleyeceği bir açık artırmada satmayı planlıyorlar. Uzmanlar her bir kıyafet için 5 bin dolar ödenebileceğini belirtmişler. Çift açık artırmadan kazanacakları paranın bir kısmı ile müzeye bağış yapacağını iletmiş. Kalanı ile de üniversite harçlarını karşılayacaklar.

İLGİLİ HABER

22/08/2017 18:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: NASA uçuş kıyafeti
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.