İkizler hem yetim hem öksüz kaldı

ads ads ads ads
23/05/2015

ads
İkizler hem yetim hem öksüz kaldı

Serbest Çalışan Hekimler Birliği eski Başkanı Dr. Kazım Akfert, 2 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düşerek yaşama veda etti

KADERİN BÖYLESİ: Annesini kanser nedeniyle kaybeden Dr. Kazım Akfert, iki yıl önce kendisinin de kanser olduğunu öğrendi. Tedavisi devam ederken, eşinin kanser haberiyle sarsıldı ve eşini kaybetti. Doktorların 6 ay yaşamaz dediği Akfert o dönemde 5 yaşında olan ikizleri için iki yıl kansere direndi

Tanınmış doktorlardan Serbest Çalışan Hekimler Birliği eski Başkanı Dr. Kazım Akfert, 2 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü. Dr. Kazım Akfert tedavi gördüğü hastanede dün sabaha yakın hayatını kaybetti. 7 yaşında ikizleri olan Kazım Akfert 2 yıl önce tedavi gördüğü dönemde eşinin aynı hastalığa yakalandığını öğrendi. 6 ay içinde eşini eşi Serpil Akfert’i kaybetti.



Son yolculuğuna dün uğurlandı


Sevilen doktorlardan Kazım Akfert, dün ailesi ve sevenleri tarafından Lefkoşa İsmail Safa Camiinde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa’da toprağa verildi.



Suphi Hüdaoğlu: Yıllarca mücadele etti

Üniversite yıllarında başlayan arkadaşlıklarını iş hayatına taşıyan ve yıllardır birlikte çalıştığı meslektaşını kaybeden Dr. Suphi Hüdaoğlu 32 senelik arkadaşı Dr. Kazım Akfert’i anlattı. Dr. Suphi Hüdaoğlu, “Kazım’la 32 senelik bir arkadaşlığımız vardı. Teşhisi 2 yıl 3 ay önce ‘beyin tümörü’ tanısı konularak başladı. Kazımın eşi Serpil yanında refakatçi olarak gittiği dönemde, doktorlar ‘meme tümörüne’ bağlı beyne sıçramış kanser teşhisi konuldu. Serpil’in hastalığı daha hızlı ilerlediği için kısa süre sonra tedavi gördüğü İzmir’de 2 yıl önce hayatını kaybetti. Kazım eşinin rahmetli olduğu dönemde tedavi görmekteydi ve şimdi yaşında olan Erol ve Ülgen isimli ikizleri için yaşama tutundu. Yıllar önce Kazım kendi annesini de aynı hastalıktan kaybetti, yılarca yatalak olan babasına destek verdi. Mücadeleci bir kişiliğe sahipti” şeklinde konuştu.



6 ay dediler 2 yıl mücadele etti


Dr. Suphi Hüdaoğlu, yakın arkadaşı ve meslektaşı Kazım Akfert’in ameliyat olduğunu, radyoterapi, kemoterapi hücre terapi tedavilerine rağmen direncini kaybetmediğini ve tüm tedavilere yanıt verdiğini anlattı. Doktorlar hastalığına 6 ay ömür vermelerine rağmen, Kazım Akfert hastalığı ile iki yıl 3 ay mücadele etti.



“Son güne kadar hiçbir şeyden uzak kalmadı”

Hüdaoğlu yıllardır birlikte çalıştığı arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü şöyle dile getirdi: “Kazım üniversite çağından itibaren yaşamının her döneminde değişik acılarla mücadele etti. Dirençli bir kişiliği vardı ve İzmir’den dönmesine benimde büyük etkim oldu. Birlikte çalışırız konusunda çok ısrarcı oldum, 10 yıl birlikte çalıştık, son 4 senedir aynı iş yerindeydik. 22 yıl önce hastalığını öğrendikten sonra mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Ağır kemoterapi aldığı halde, toplumsal hiçbir olaydan uzak kalmadı ülkemizde gerçekleşen seçimleri de yakından takip etti.”

Kaynak: Havadis - Devrim Demir



Çocukları büyük teyze yanına aldı

Kanser hastalığından henüz 5 yaşındayken annelerini kaybeden Erol ve Ülgen isimli ikizler, aynı hastalıktan 2 yıl sonra babalarını da kaybetti. 7 yaşında olan ikizleri Dr. Kazım Akfert’in teyzesi yanına alırken, babalarının hasta olduğunu bilen küçük çocuklar psikolog yardımıyla babalarının öldüğünü öğrendi. 

23/05/2015 16:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kazım Akfert
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.