İlk resmi Kurt Cobain belgeseli izleyiciyle buluşacak

ads ads ads ads
30/11/2014

ads
İlk resmi Kurt Cobain belgeseli izleyiciyle buluşacak

Brett Morgen'in 8 yıldır üzerinde çalıştığı Kurt Cobain belgeseli önümüzdeki yıl izleyiciyle buluşacak.

Yapımcı ve yönetmen Brett Morgen’ın 8 yıldır uğraştığı Kurt Cobain’in daha önce hiç üzerinde durulmamış “insancıl portresi” üzerine bir HBO belgeseli yayınlamaya hazırlanıyor.

İlk resmi Kurt Cobain belgeseli olarak kayıtlara geçecek projenin idari yapımcılığını ise Kurt Cobain'in kızı Frances Bean üstleniyor.

İÇERİĞİ TOPLAMAK 6 YILINI ALDI

Cobain’in Nisan 1994’te 27 yaşında ölümünden sonra ardında bıraktığı kişisel ve sanatsal malzemelere ulaşmak ve telif hakları sorunları Morgen’ın 6 yılını almış.

“Kurt Cobain: Montage of Heck” adlı belgeselde Cobain’in son 48 saati ve silahla hayatına son vermesi öne çıkarılmayacak.

ULUSLARARASI MARKETLERE DAĞITILACAK

Bitmek üzere olan belgesel önümüzdeki sene HBO’da gösterildikten sonra Universal Intl. Pictures Entertainment tarafından televizyon ve teatral alanlarda kullanılmak üzere uluslararası marketlere dağıtılacak.

Brett Morgen 2012’de yayınlanan Rolling Stones belgeseli “Crossfire Hurricane” ve 2002’de prodüktör Robert Evans’ı anlatan “The Kid Stays in the Picture” yapımlarıyla tanınıyor.

“Montage of Heck”le birlikte Morgen, Cobain’in rock’n’roll müziği haricinde de çok yönlü bir sanatçı olmasının üzerine eğilerek ona ışık tutuyor.

İNSANLARI GERÇEKTEN ŞAŞIRTACAK

Morgen, “Filmde insanları gerçekten şaşırtacak şeylerden biri, hepimiz onu bir müzisyen ve görsel sanatçı olarak tanısak da onun Super-8 filmlerini, şiirleri ve otobiyografisini, heykellerini, fotoğraflarını ve ses tasarım parçalarını da gösteriyor olacağız” diye konuştu.

“Neredeyse her alanda çalışmış. Bu parçalar kimsenin görmediği bir hayat felsefesini gösteriyor, ve tüm bu materyaller yıllardır kutuların içinde bekliyordu. Bunu dünyayla paylaşacağımız için çok heyecanlıyım” diye de ekledi.

COBAİN AİLESİ DESTEK OLDU

Belgesel Cobain’in ailesinin işbirliği ile hayata geçmiş; karısı Courtney Love, kızları Frances Bean Cobain ve Cobain’in annesi Wendy O’Connor. Love, Cobain’in arşivlerine açılan kapıyı 2007’de Frances daha genç kızlığa adım attığı yaşlarında açmış. Morgen şimdi belgeselin idari yapımcılığını üstlenen ve görsel sanatçı olan Frances ile yakın bir şekilde çalışmaya başlamış.

Cobain’in Nirvana’dan grup arkadaşları Dave Grohl ve Krist Novoselic ve ayrıca Universal Music (Nirvanaparçalarının yöneticisi) de geniş müzik kullanımı için tüm nimetlerini Morgen’ın önüne sermiş.

Daha önce görülmemiş ve duyulmamış geniş kapsamlı materyalleri filmle birleştirerek Cobain’in sanatsal ve müzikal eserlerinin bir vitrinini oluşturulacağını söylüyor.

"HAYRANLARI BİLE COBAIN'İN GERÇEKTE KİM OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Morgen tüm araştırması boyunca, en koyu Nirvana hayranlarının bile Cobain’in gerçekte kim olduğunu bilmediğini çünkü Cobain’in spot ışıkları altında geçirdiği kısa süre boyunca ana akım medyayla ilişkisini sınırlı tuttuğunu ve başarısının imtiyazlarına temkinli yaklaştığını söylüyor.

“Tüm bu arşivleri gördükten sonra ana akım medya tarafından yayılan görüntüdeki adamı tanıyamadım. Kurt’ün röportajlarda verdiği izlenim onun gerçekte nasıl biri olduğunun çok silik bir ifadesiydi” diyor Morgen. “Sıcaklığı, espri anlayışı, yaratıcılığı bu etkileşimlerde boğulmuştu.”

Morgen 1990’larda Nirvana’yı birkaç kere canlı izlemiş ancak Cobain ile hiç tanışmamış.

“Cobain’in son günlerinde artarak kötüleşen durumu defalarca anlatıldı. Bu nedenle belgesel Cobain’in intiharıyla ilgili bu tarz detaylara girmekten kaçınıyor” diye ekliyor Morgen. 

30/11/2014 10:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kurt Cobain
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.